Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pittige dandan noedelsoep
Streetfood omgetoverd in een heerlijke soep. Een recept uit het boek 'Wereldse Bouillons' van Marianne Snel.

Ingrediënten: 

  • 1 el neutrale olie
  • 2  tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt  
  • 1 bosui, in dunne ringetjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 tl Sojasaus
  • 100 gr udonnoedels
  • 75 gr bimi  
  • 100 gr bladspinazie 

Topping: 

  • 200 gr rundergehakt 
  • 1-2 el honing
  • zout en peper
  • 1 limoen
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el chiliolie 

Bereiding: 

Verhit de olie in een koekenpan of wok. Wok de knoflook, rode peper en bosui 1-2 minuten op laag vuur. Schenk de bouillon rustig in de pan en meng de sojasaus erdoor. Laat 10 minuten zachtjes koken.

Voeg de noedels toe en kook 2 minuten Snijd de bimi in stronkjes. Schep door de bouillon en laat zachtjes 4 minuten koken of tot de groenten en noedels gaar zijn. Roer op het laatste moment de spinazie door de bouillon tot de blaadjes geslonken zijn.  

Bak ondertussen het gehakt in een droge koekenpan rondom bruin. Schenk de honing erbij, schep goed door en bak opnieuw 2-3 minuten. Breng verder op smaak met zout en peper. Schep op een bord.  

Verdeel de soep over de kommen en garneer met het knapperige gehakt. Knijp een halve limoen boven elke kom uit. Bestrooi met chilivlokken en maak af met een straaltje chiliolie.

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.