Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pizza Tonijn à la Bart & Dennis
Een recept van Bart Ettekoven & Dennis Bloemhard, geïnspireerd op Joop Braakhekke’s Pizza Tonijn.

Voor 4 voor- of tussengerechten:  

Ingrediënten:

  • Pakje loempiavellen
  • 4 eidooiers, losgeklopt
  • ½ komkommer
  • 2 el gembersiroop
  • 125 gr crème fraîche
  • Potje mierikswortel
  • Pot mayonaise, naar keuze
  • Tube wasabi
  • 200 gr verse tonijn, sashimi kwaliteit
  • 3 el sushi gember, afgegoten en fijngehakt
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 bakje alfalfa
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 2 tl sesamzaadjes, geroosterd  

Bereidingswijze:

Laat het filodeeg ruim van te voren ontdooien. Bestrijk vier vellen met de losgeklopte eidooiers en bedek elk vel met een nieuw vel filodeeg. Snijd er rondjes van 10 cm (bijvoorbeeld met behulp van een steker) uit. Bak ze in een oven van 180°C gedurende 5 à 10 minuten krokant en laat afkoelen.  

Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in kleine blokjes. Maak aan met de gembersiroop. Meng de crème fraîche met de mierikswortel naar smaak. Meng de mayonaise met de wasabi naar smaak. Vul een spuitzak of spuitflesje met de wasabimayonaise.  

Laat de tonijn rauw en snijd hem in dunne plakken.   Besmeer elke pizzabodem met een dun laagje van het mierikswortelmengsel. Leg hierop de plakjes tonijn. Bestrooi met de komkommerblokjes en de fijngehakte sushigember. Spuit kleine strepen van de wasabimayonaise over de pizza’s. Verdeel hierover wat tuinkers, alfalfa en bieslook. Maak af met de geroosterde sesamzaadjes. Ook lekker met zalm of avocado in plaats van tonijn.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.