Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pompoensoep met feta crunch

Ingrediënten:

  • 1,5 kg flespompoen
  • 1 grote witte ui (of twee kleintjes)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 1,5 liter groentebouillion met natuurlijke ingredienten van Maggi
  • 75 gr feta
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 100 gr bloem
  • Olijfolie
  • Peper 

Extra benodigdheden: staafmixer  

Bereidingswijze:  

Verwarm de oven voor op 180 graden.  

Snijd de flespompoen over de lengte door de helft en verwijder de zaden. Leg de helften met de bolle kant naar beneden op een bakblik, druppel er wat olijfolie overheen, strooi er wat zout en peper over en schuif 45 minuten (of tot hij mooi zacht en goudbruin is) in het midden van de oven. Haal daarna uit de oven en lepel het vruchtvlees van de pompoen eruit in een bakje. Laat de oven nog even aan staan voor de crunch!  

Tegen het einde van de baktijd van de pompoen is het tijd voor de rest:  

Snijd de wortel in stukjes en snipper de ui en knoflook. Fruit de ui, knoflook en wortel aan in een grote pan met een flinke scheut olijfolie op laag vuur. Voeg na ongeveer 5 tot 10 minuten de pompoen toe en roer goed door. Voeg de bouillon toe tot alles net aan onder staat en kook nog 10 minuten door. Zet de staafmixer erop en mix tot het een fijne soep is. Als hij te dik is kun je altijd wat water of overgebleven bouillon toevoegen. Laat zachtjes pruttelen tot het tijd is op te dienen.  

Maak als laatste de crunch door de feta en het brood in blokjes te snijden. Haal de feta even door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Doe samen met het brood in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en schuif 10 minuten in de oven tot het brood goudbruin en knapperig is en de feta mooie kleur heeft.   Schep de soep in een kom en maak af met een flinke lepel feta crunch.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.