Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Ratatouille

Ingrediënten

  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Olijfolie
  • 3-4 grote vleestomaten
  • 140 gr tomatenpuree (in blik)
  • 1 aubergine
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette (als je dit niet kunt vinden, laat je deze weg)
  • Paar takjes verse tijm
  • Zout en peper

Nog nodig:

  • Ovenschaal  

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Verdeel de tomatenpuree over de bodem van je ovenschaal als een soort bodemlaagje. Snipper de ui en de knoflook. Strooi de fijngesnipperde ui en fijngesneden knoflook, een eetlepel olijfolie en roer eventjes door.  

Was de groenten en snijd de kontjes van de courgette en aubergine af en de kroontjes uit de tomaten. Snijd alle groenten in dunne plakjes, met een superscherp mes of met een mandoline. Leg de plakjes groenten om en om mooi gedrapeerd over de tomatensaus op de bodem; je kunt ze rechtop zetten of wat platter leggen, dat is aan jou. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bestrooi met takjes tijm, die je van de steeltjes afritst.  

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of bakpapier. Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven. Als het geheel nog niet gaar of goed geroosterd is, kun je het nog 10 minuutjes terugzetten zonder de folie eroverheen. Houd de oven wel in de gaten; je wilt niet dat de groenten verbranden. Serveer met een stuk rustiek brood.  

Eet smakelijk!  

Delen
Recepten
Tataki van tonijn met gegrilde paksoi en sambai
Pieter maakt vandaag speciaal voor Moïse haar favoriete recept!
Feestmaand
Hartige banketstaaf
In plaats van Sint's zoete banketstaaf, maakt Hugo vandaag een hartige versie met gehakt!
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.