Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Salade met aardpeerchips en gerookte kip

Ingrediënten:

  • 250 gr aardperen
  • 2 kroppen baby Romaine sla
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 gerookte kipfilet
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 1 tl mosterd
  • Olijfolie
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout  

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden (hete lucht).  

Borstel de aardperen goed schoon. Als ze heel zanderig zijn kun je dit met een (schone) pannenspons doen. Snij ze daarna met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes. Leg ze te drogen op een keukenpapiertje. Doe ze in een kommetje, doe er een paar druppels olijfolie bij, een snuf zout en hussel goed door elkaar. Leg ze vervolgens op een met bakpapier bekleed bakblik, zonder dat ze elkaar raken. Doe ze 10 tot 15 minuten in de oven tot ze door en door knapperig zijn. Haal eruit en zet apart.  

Rasp de schil van de sinaasappel en bewaar apart. Snijd de sinaasappel doormidden en pers uit in een bakje. Voeg de mosterd toe, een snufje peper en zout en mix goed. Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe tot je drie keer zoveel olie hebt als sinaasappelsap. Proef en voeg zo nodig nog peper of zout toe.  

Snijd de kipfilet in plakjes en de sla in repen van ongeveer drie centimeter breed. Doe de sla in een kom en hussel de helft van de dressing erdoor. Doe de aardpeerchips erop, de kipfiletplakjes en schaaf de Parmezaanse kaas er met een kaasschaaf overheen. Maak af met nog een beetje dressing naar smaak en strooi naar smaak de sinaasappelrasp erover.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.