Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Salade met haring, gegrilde bieten en amandelen
Eet jij haring alleen als visje van de staart? Zo zonde! Er zijn ontzettend veel lekkere mogelijkheden! Zoals deze heerlijke salade vol gezonde vetzuren, want haring is een echt Omega3 bommetje!

Benieuwd naar meer verrassende recepten met haring in Hollandse Nieuwe Stijl? Kijk hier voor meer inspiratie


Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 4 verse haringen
  • 50 gr blanke amandelen
  • 1 prei
  • 1 dl milde olijfolie
  • klontje roomboter
  • 125 gr crème fraîche
  • de zest of rasp van 1 citroen, plus de helft van het sap
  • 2 gekookte bieten
  • 40 gr veldsla

Ook nodig:

  • Blender of staafmixer
  • Grillpan


    Bereidingswijze:

    Rooster de amandelen in een droge koekenpan iets bruin.

    Snijd het groen van de prei en was dit goed. Voeg het preigroen samen met de olijfolie in een blender en maal dit fijn. Laat het eventjes staan en zeef daarna de olie door een fijne zeef.

    Snijd het wit van de prei in ringetjes en stoof gaar in de roomboter.

    Meng de crème fraîche met de citroenzest en het sap van de halve citroen. Breng op smaak met peper en zout. 

    Snijd de bieten in partjes en verwarm een grillpan op hoog vuur.

    Besprenkel de bieten met wat olijfolie, zout en peper en gril ze kort totdat er een grillstreep ontstaat. Tip: doe nooit de olie direct in de grillpan maar olie altijd je ingrediënt in. Anders loopt de olie tussen de grillstrepen en verbrandt het.

    Snijd de haring schuin in plakjes van ongeveer 2 cm.

    Verdeel de veldsla over de borden. Verdeel er de bietjes, gesmoorde prei en haring over. Maak het gerecht af met de citroencrème, geroosterde amandelen en de prei-olie.

    Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.