Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Salted London Fog
Een verrassende thee voor met pasen.

Op basis voor één persoon. (De bereiding van de salted london fog is te zien vanaf minuut 02:38)

Ingrediënten:
1 theezakje Earl Grey thee
250 ml gekookt water
250 ml volle melk
2 tl vanillesiroop (zelfgemaakt, of kopen)
1 snufje fleur de sel of grof zeezout  
Lonka fudge caramel sea salt

Bereiding vanillesiroop:
250 ml water
250 g suiker
1 vanillestokje

Bereiding vanillesiroop:
Breng de suiker samen met het water in een pannetje aan de kook. Laat op laag vuur inkoken tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen en indikken. Halveer de vanillestokjes over de lengte en stop deze in een afsluitbare fles, bijvoorbeeld een lege fles appelsap. Giet de siroop over het vanillestokje. Hoe langer je dit laat staan, hoe sterker de vanillesmaak.  

Bereiding London Fog:
Laat de Earl grey minimaal 5 tot maximaal 10 minuten trekken in het gekookte water. Klop ondertussen de melk op. Giet de thee in een glas en voeg de vanillesiroop toe. Roer goed door elkaar. Maak af met het melkschuim en een snufje fleur de sel of grof zeezout. Serveer met Lonka fudge caramel sea salt.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.