Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Saté van de barbecue met gado gado
Hugo haalt de barbeque weer naar buiten en maakt heerlijke saté met gado gado

Ingrediënten: 

Voor de saté:

  • 400 g kippendijen
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 theel. sambal oelek
  • satéprikkers 

voor de saus:

  • ½ sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst of geraspt
  • 1 cm gember, geraspt
  • ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • zonnebloemolie
  • 350 g pindakaas met nootjes
  • 400 ml kokosmelk
  • sojasaus
  • 1 limoen
  • sambal oelek

Voor de Gado Gado:

  • 4 eieren
  • 200 g winterpeen
  • 200 g sperziebonen
  • 250 g spitskool, gesneden
  • halve komkommer
  • handje Kroepoek of Emping
  • 100 g taugé
  • gefrituurde uitjes

 Bereidingswijze: 
Voor de saté:

Leg de satéprikkers in koud water. Snijd de kippendijen in stukjes en meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar. Schep de kip door de marinade en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

Voor de satésaus:
Verhit een steelpan en fruit de sjalot, knoflook, gember en rode peper 2 minuten in 1 eetlepel zonnebloemolie terwijl je blijft roeren. Let op dat het niet bruin aanbakt.

Zet het vuur laag en schep de pindakaas in de pan. Schenk 200 ml kokosmelk in de pan en roer rustig door. Beoordeel de dikte en schenk extra kokosmelk in de pan als je de saus dunner wilt hebben.

Roer de sojasaus en het sap van een halve limoen door de saus. Als je van pittig houdt roer je de sambal oelek toe. Proef goed en vind zelf jouw ideale smaakcombinatie. Voor de Gado Gado:

Kook de eieren in 7 tot 9 minuten hard. Spoel af met koud water, pel ze en snijd in partjes.

Snijd de wortelen en spitskool in reepjes, verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze doormidden. Blancheer de groentes (behalve de komkommer) om en om gaar in gezouten water. Snijd de komkommer in repen of blokjes.

Schik de groente over de borden. Schenk hier de pindasaus over en garneer met de partjes ei, stukjes emping, cassave of kroepoek en gefruite uitjes.

Eet smakelijk! 

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.