Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Spaghetti met gerookte makreel in tomatensaus
Deze simpele pasta met gerookte makreel is een ideaal simpel recept om de nieuwe week mee te starten. Het is zo klaar en je kan de saus en de pasta van 't weekend gebruiken!

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode pepers, fijngehakt, zonder zaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 blik-fles tomaten saus
  • 350 gr spaghetti
  • 450 gr gerookte makreelfilets, in stukjes
  • Crème fraîche
  • 2 el bieslook, fijn gesneden
  • 1 limoen, in partjes
  • Zout en peper  

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie en fruit hierin de pepers, knoflook en sjalotjes. Voeg de pastasaus toe en sudder 10 minuten zodat alle smaken intrekken. Kook intussen de pasta beetgaar, giet deze af en laat goed uitlekken. Schep de saus door de pasta en serveer deze met de makreel erop. Garneer af met een lepel crème fraîche per bord en bestrooi met wat bieslook en de limoen partjes.  

Eet smakelijk!  

Delen
Recepten
Tataki van tonijn met gegrilde paksoi en sambai
Pieter maakt vandaag speciaal voor Moïse haar favoriete recept!
Feestmaand
Hartige banketstaaf
In plaats van Sint's zoete banketstaaf, maakt Hugo vandaag een hartige versie met gehakt!
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.