Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Spicy spitskool met crème fraîche en hazelnoten

Ingrediënten:

  • 1 spitskool
  • 60 gr boter
  • 10 ansjovisfilets
  • 1 dl witte wijn
  • 1 handje hazelnoten
  • 1 handje peterselie
  • Geraspte schil van
  • 1 citroen 
  • 200 gr crème fraîche
  • 2 rode pepers  

Bereidingswijze:

Leg een spitskool in de open haard of op de barbecue, of desnoods direct op een grote vlam van de gaspit. Draai hem gedurende ongeveer een half uur steeds rond, tot hij overal donker geblakerd is.   Haal uit het vuur en laat afkoelen. Verwijder de buitenste bladeren en gooi deze weg. Snijd de spitskool in kwarten.   

Verhit de boter in een grote pan en bak de spitskool aan alle kanten. Doe alle ansjovisfilets in de pan en bak even mee tot ze smelten. Blus de pan met een flinke scheut witte wijn en wat water. Wentel de spitskool in het vocht en zorg dat de boter en ansjovis tussen de bladeren loopt.   

Rooster in een droge pan wat hazelnoten.  

Als de spitskool gebruind en gaar is en het vocht verdampt, serveer je de spitskool met gehakte peterselie, eventueel wat citroenrasp en grof gehakte hazelnoten. Dit is een geniaal voorgerecht, gewoon zo met een stuk lekker brood erbij. 

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.