Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Surinaamse nasi
Vandaag maakt London een heerlijk gerecht uit Suriname!

Ingrediënten:  

  • 500 gr basmati rijst
  • 50 gr gedroogde garnalen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • 6 knoflook teentjes, fijn gesneden
  • 1 tl zwarte peper, fijn gestampt
  • 8 piment korrel, fijn gestampt
  • 2 cm verse gember, fijn gesneden
  • 1 tl trassie
  • Scheutje groentebouillon of water
  • Zoute ketjap of Chinese black soy saus
  • Zoete ketjap manis
  • 3 stengels selderij, fijn gesneden
  • 2 stengels bos ui, in dunne ringen  

Bereidingswijze:

Kook de rijst gaar en laat deze afkoelen. Droog de gedroogde garnalen een 40 min wellen in een bakje water.  

Verwarm wat zonnebloemolie in een wok en fruit hier het ui/knoflookmengsel en rode paprika zachtjes aan. Voeg na circa 2 minuten de zwarte peper, pimentkorrels, stukjes gember, trassie toe. Voeg een klein scheutje groentebouillon of water toe om aanbakken te voorkomen, zodat het een papje word. Voeg de garnalen toe en bak dit een minuutje of 2 mee.  

Zet het vuur wat zachter en voeg de helft van de rijst toe. Voeg 4 eetlepels zoute ketjap en 2 eetlepels zoete ketjap toe. Roer goed en houd de pan in beweging. Elk korreltje rijst moet een bruin laagje saus krijgen, neem de tijd. Voeg daarna de andere helft toe met nog 3 eetlepels zoute ketjap en 1 eetlepel zoete ketjap. Wederom heel goed roeren totdat alle rijstkorrels mooi bruin zijn. Roer als laatste de stukjes selderij en bosui erdoor. Proef of de rijst op smaak is en serveer warm.  

Eet smakelijk!  

Tip:
Serveer de nasi met kipsaté of gebakken stukjes zalmfilet. Ook zijn roergebakken bimigroente, baby paksoi of gewokte spinazie is ook heerlijk bij dit gerecht.  

Verder is een gebakken omelet, opgerold in reepjes snijden is gebruikelijk. En natuurlijk zuurgoed van komkommer en ui.  

Als je rijst over hebt van een paar dagen geleden, is dat natuurlijk perfect om daar nasi mee te maken.  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.