Taboelé, Midden-Oosterse peterseliesalade
Deze Midden-Oosterse salade met bulgur is heerlijk als bijgerecht of hoofdgerecht!
Ingrediënten:
- 100 gr bulgur, middelgrove korrel
- 1 rode chilipeper
- 2 lente-uitjes
- Flinke bos bladpeterselie
- ½ bosje munt
- 100 gr feta, verkruimeld
- 50 gr geroosterde zonnebloempitten
- Sap van 1 citroen
- Extra vergine olijfolie
Bereidingswijze:
Wel de bulgur 30-40 minuten in water uit de kraan. Laat uitlekken en zet apart. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en hak grof.
Verwijder het steeltje van de chilipeper, wrijf de peper heen en weer in je handen en schud de zaden eruit. Snijd de lente-ui en chilipeper in ringetjes. Snijd de peterselie en muntblaadjes fijn met een vlijmscherp mes.
Meng vlak voor het serveren de bulgur, chilipeper, lente-ui, kruiden, feta en pijnboompitten. Breng op smaak met het citroensap, een flinke scheut olijfolie, zout en versgemalen peper.
Eet smakelijk!