Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Taboelé, Midden-Oosterse peterseliesalade
Deze Midden-Oosterse salade met bulgur is heerlijk als bijgerecht of hoofdgerecht!

Ingrediënten:

  • 100 gr bulgur, middelgrove korrel
  • 1 rode chilipeper
  • 2 lente-uitjes
  • Flinke bos bladpeterselie
  • ½ bosje munt
  • 100 gr feta, verkruimeld
  • 50 gr geroosterde zonnebloempitten
  • Sap van 1 citroen
  • Extra vergine olijfolie  

Bereidingswijze:

Wel de bulgur 30-40 minuten in water uit de kraan. Laat uitlekken en zet apart. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en hak grof.  

Verwijder het steeltje van de chilipeper, wrijf de peper heen en weer in je handen en schud de zaden eruit. Snijd de lente-ui en chilipeper in ringetjes. Snijd de peterselie en muntblaadjes fijn met een vlijmscherp mes.  

Meng vlak voor het serveren de bulgur, chilipeper, lente-ui, kruiden, feta en pijnboompitten. Breng op smaak met het citroensap, een flinke scheut olijfolie, zout en versgemalen peper.  

Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Tataki van tonijn met gegrilde paksoi en sambai
Pieter maakt vandaag speciaal voor Moïse haar favoriete recept!
Feestmaand
Hartige banketstaaf
In plaats van Sint's zoete banketstaaf, maakt Hugo vandaag een hartige versie met gehakt!
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.