Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Tahini bloemkool met gebakken aardappels en rookwortel

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 8 bospenen
  • 4 flinke kruimige aardappels
  • 2 el tahini pasta
  • 1 granaatappel
  • 2 tl komijn
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn  

Bereidingswijze:

Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze in kokend. Zorg voor goed gezouten water en kook voor ongeveer 6 min. Snijd de aardappels ongeschild in stukken en kook ze kort voor (met koud water opzetten).

Was de wortels en laat stukje groen eraan zitten. Marineer ze met wat olijfolie, paprikapoeder, komijn, korianderpoeder en peper en zout. Pak in zilverfolie en leg in oven van 180 graden voor ongeveer 30 minuten.

Giet de aardappels af en bak ze in koekenpan later met wat olie en rozemarijn krokant.  

Verdeel de bloemkool over ovenplaat en gril ze op de heetste stand totdat ze goed verkleuren. Druppel er wat tahini pasta over en maak af met granaat appel pitjes. Serveer er de aardappels en de rookwortel bij.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.