Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Tataki van tonijn met gegrilde paksoi en sambai
Pieter maakt vandaag speciaal voor Moïse haar favoriete recept!

Ingrediënten:

  • 500 gr tonijn van sashimi kwaliteit
  • 50 gr zwart sesamzaad
  • 1 paksoi
  • 1 lente-ui

Sambai azijn, voor 200 ml:

  • 75 ml Runderbouillon
  • 50 ml Sojasaus 
  • 2 tl Suiker 
  • 1,5 el Rijst azijn 
  • Water

Eventueel:

  • Witte rijst als bijgerecht  

Bereidingswijze:

Zet een bak met ijswater klaar.  

Rooster de tonijn kort op hoog vuur in een koekenpan aan alle kanten. Dompel de tonijn nu direct in het ijswater om het kookproces te stoppen. Dep daarna droog met keukenpapier en laat even rusten in de koelkast.  

Doe alle ingredienten voor de sambai in een sauspannetje en laat inkoken op middelhoog vuur tot het een beetje in is gekookt en een stroperige structuur krijgt.  

Was en snijd de paksoi over de lengte in kwarten. Verwarm een grillpan en gril de paksoi tot hij een mooi grillstreepje heeft aan alle kanten.  

Rooster de sesamzaadjes tot ze nootachtig beginnen te ruiken en laat ze daarna afkoelen op een bord. Snijd de lente-ui in zo dun mogelijke plakjes. Haal de tonijn door de sambai en dep daarna alle kanten in met de sesamzaadjes.  

Leg de paksoi op het bord, snijd de tonijn in dunne plakken en leg op de paksoi. Maak af met een scheutje sambai, de bosuitjes en de gegrilde paksoi. Serveer eventueel met witte rijst.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.