Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Thaise garnalensoep – Tom Yum Kung
Deze heerlijke Thaise soep is hartverwarmend tijdens de koude winterdagen.

Ingrediënten:

  • 12 tijgergarnalen
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 30 gr galangawortel, in plakjes
  • 6 limoenblaadjes
  • 2 stengels citroengras
  • 150 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 el tamarinde pasta
  • 60 ml limoensap
  • 60 ml vissaus
  • 1 el verse koriander, fijngehakt
  • 2 bosuien, in ringen
  • 2 stuks paksoi

Bereidingswijze:

Maak de garnalen schoon en bewaar zowel het vlees als de schalen. Doe het vlees en de schalen in een pan en voeg 1,5 liter water toe. Breng aan de kook en gaar de garnalen 2-3 minuten. Verwijder de schalen door het water te zeven. Houd de garnalen apart en bewaar de visbouillon.  

Voeg de chilipeper, knoflook, sjalotten, galangawortel, paddenstoelen en tamarinde pasta toe aan de bouillon. Kneus de limoenblaadjes in je hand en breek de stengels citroengras doormidden. Zo komen alle smaken goed vrij. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur borrelen. Doe de limoensap en vissaus erbij en proef of de smaak goed in balans is. Doe de garnalen erbij. Kook 1-3 minuten op laag vuur. Verwijder de limoenblaadjes en stengels citroengras. Serveer met koriander en bosui.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.