Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Thaise ovenschotel met zalm
Een gerecht om de herfst goed mee te starten. Curry met verse herfstgroenten uit de oven met naanbrood en zalm!

Voor 4 personen

Ingrediënten: 

  • 500 gr krielaardappeltjes met schil
  • ½ flespompoen
  • 1 bloemkool
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • 1 zakje rode curry (boemboe ong 95 gr )
  • 200 ml kokosroom
  • 300 gr zalmfilet, zonder huid
  • 1 pakje naanbrood  
  • Eventueel kwart bosje koriander

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Snijd de aardappel in blokjes en de bloemkool in roosjes. Verdeel ze over een ovenplaat. Schil de flespompoen en snijd ook in blokjes.
Verdeel de pompoen ook over de oven plaat. Snijd de rode uien in partjes en snipper de knoflook, gember en rode peper. Verdeel ze over de rest van de groenten.

Roer het zakje rode curry los met de inhoud van het blikje kokosroom. Voeg 50 ml water toe. Roer de saus door de groente. Rooster de groente in ongeveer 30 á 40 minuten gaar in de hete oven.

Besprenkel de zalmfilet met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper, voeg de laatste 10 minuten de zalm toe aan de geroosterde groente en leg de laatste 5 minuten het naanbrood in de oven. Hak de koriander fijn en bestrooi op de curry.

Serveer met vers gebakken naan en koriander.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.