Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Thanksgiving: gerechten voor bij de kalkoen
Deze drie bijgerechten zijn onmisbaar bij de kalkoen voor thanksgiving!

Cranberry compote:

Ingrediënten:

  • 350 gr verse cranberry’s
  • 100 gr suiker
  • 150 ml water
  • 100 ml verse sinaasappelsap
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kardemompoeder

Bereidingswijze:
Doe alles in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Kook ongeveer 10 minuten door. Roer af en toe door.  

Spruiten met balsamico en bacon

Ingrediënten:

  • 500 gr spuiten
  • 6 plakjes bacon
  • 30 ml balsamicoazijn
  • Zout en peper
  • Neutrale olie

Bereidingswijze:

Verwarm oven voor op 200 graden. Halveer de spruiten en meng ze met peper zout scheut olie en gescheurde bacon over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven voor ongeveer 15-20 minuten haal plaat uit de oven en sprenkel de azijn erover.  

Zoete aardappelpuree met feta en peper

Ingrediënten:

  • 4 grote zoete aardappels
  • 1 rode peper
  • 200 gr feta
  • 1 el geschaafde amandelen
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en kook ze in water met wat zout voor ongeveer 15 minuten gaar. Rooster de amandelen in een droge hete pan licht bruin. Giet de aardappels af en stam ze grof. Meng er citroen sap en scheutje olijfolie door samen met zout en peper. Maak af met dunnen ringen rode peper gesnipperde peterselie en de gebrokkelde feta en de amandelen. Eventueel nog extra scheut olie om het af te maken.  

Eet smakelijk!  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.