Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Trifle met vanille en rood fruit
Wauw, wat is dit een fantastisch dessert!

Ingrediënten, voor een grote schaal trifle: 

Voor het biscuitdeeg: 

  • 180 gr eiwit 
  • 140 gr suiker 
  • 80 gr bloem 
  • 80 gr zetmeel 
  • 120 gr eidooer 

Voor de vanillevla: 

  • 500 ml melk 
  • 1 vanillestokje 
  • 30 gr suiker 
  • 20 gr zetmeel 
  • 20 gr eidooier 
  • 2 gr zout 

Voor de frambozensaus: 

  • 200 gr frambozen, diepvries 
  • 30 gr suiker 
  • 1 citroen 

Ter garnering: 

  • 200 gr pure chocolade 
  • Handje geroosterde pistachenoten 
  • Doosje aardbeien 

Ook nodig: weegschaal, hand- of staafmixer, spatel, bakpapier, mooie schaal of glaasjes om de trifle in te serveren 
Optioneel: sterretjes of ijsfontein 

Bereidingswijze: 

Biscuitdeeg
Verwarm de oven voor op 200 graden.   Klop het eiwit samen met de suiker op hoge snelheid luchtig in de mixer. Zeef de bloem en het zetmeel tweemaal. Meng de eidooiers voorzichtig met een spatel door het luchtige eiwit, gevolgd door de bloem en zetmeel. Strijk het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een laag van een halve centimeter dikte en bak het in circa 7 minuten gaar in de oven.    

Vanillevla
Houd een scheutje van de melk apart en verwarm de rest. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg zowel het merg als het stokje toe aan de melk. Laat circa 15 minuten op laag vuur meetrekken.  

Meng intussen de suiker, zetmeel, eidooier en zout in een kom. Voeg hieraan het achtergehouden scheutje melk toe en roer het mengsel glad. Voeg het eimengsel toe aan de vanillemelk en breng voorzichtig aan de kook. Laat het geheel nog 3-5 minuten doorkoken op laag vuur. Verwijder het vanillestokje en laat de vla afkoelen in de koelkast.  
 
Frambozensaus   
Breng de frambozen met de suiker aan de kook. Rasp de schil van een halve citroen. Pers de hele citroen uit en voeg het sap aan de frambozen toe.  Laat kort doorkoken tot de frambozen een beetje kapot gekookt zijn. Voeg de citroenrasp toe en laat afkoelen in de koelkast.    

Garnering
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie of voorzichtig in de magnetron. Smeer dun uit op bakpapier zodat je grote dunne platen chocolade krijgt. Zet koud in de vriezer en laat hard worden.   Hak de pistachenoten grof en de aardbeien doormidden.    

Trifle   
Bouw in een grote schaal de trifle laagje voor laagje op. Begin met de biscuit, daarna de vla en maak af met frambozensaus. Blijf dit herhalen. Pak de chocolade uit de vriezer en breek in schotsen. Steek de schotsen in de trifle. Garneer met de pistachenoten en aardbeien.  

Steek een aantal sterretjes of de ijsfontein in de trifle en steek deze net voor het uitserveren aan.     

Eet smakelijk! 

Wil je het onderstaande boodschappenlijstje downloaden? Klik met je rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor 'opslaan als'. Sla de afbeelding op op de gewenste locatie. 

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.