Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Turkse kebab met yoghurt en salade
Dit snelle gerecht staat zó op tafel en is heerlijk met pitabrood en frisse salade!

Ingrediënten:

  • 400 gr lamsgehakt
  • 200 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • 1 ½ teen knoflook
  • 1 tl komijn
  • ½ tl kaneel
  • 50 gr pijnboompitten, geroosterd
  • 1 rode ui
  • Bosje platte peterselie
  • 4 pita broodjes
  • 1 bos radijsjes
  • 5 bospenen
  • 2 citroenen
  • Olijfolie  

Bereidingswijze:

Meng het gehakt met de gesnipperde rode ui, de hand gesnipperde peterselie, de knoflookteen en de geroosterde pijnboompitten. Meng het goed door het gehakt en voeg vervolgende de komijn, kaneel en zout en peper toe. Vorm daarvan 12 dikke rolletjes kebab en grill ze in een grillpan.  

Meng de yoghurt met wat fijngehakte peterselie en halve teen knoflook en peper en zout. Gril de pitabroodjes even in de oven. Snijd de radijsjes en de wortels fijn en maak aan met een dressing van citroen en wat olie  Serveer alle componenten samen.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.