Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Um Ali

Voor 12 personen  

Ingrediënten:

Cake

  • 120 gr griesmeel
  • 130 gr tarwebloem
  • 60 gr gemalen amandelen
  • 160 gr suiker
  • 8 gr bakpoeder
  • 240 gr kokoscrème (ik gebruik het merk Kara)
  • 2 tl olijfolie
  • 1 el techina
  • 12 tl rum 

Room

  • 35 gr maïzena
  • 500 ml rijstemelk
  • 600 gr kokoscrème
  • 75 gr suiker

Garnering

  • 4 el rozijnen
  • 2 el garneeramandelen, licht geroosterd
  • 2 el pistachenoten, grof gehakt  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal met rechtopstaande randen van circa 28x18 cm in met eenvoudige olie. Bekleed de schaal met een vel bakpapier (dat dankzij de olie goed blijft plakken).  

Doe alle ingrediënten voor de cake, behalve de rum, in een kom. Voeg 75 ml water en een snuf zout toe. Mix met de handmixer op de laagste stand tot een dik, maar vloeibaar beslag. Giet het beslag in de ovenschaal en bak in 25 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen. Snijd de randen van de cake af. Verdeel de rest van de cake in 12 porties.   

Leg elk cakeje in een eenpersoonsovenschaaltje en strooi er wat rozijnen en garneeramandelen over. Besprenkel elk cakeje met ongeveer 1 theelepel rum. Maak nu de room.

Klop met een garde de maïzena met ongeveer de helft van de rijstemelk tot een glad papje. Verhit, aldoor roerend, de rest van de rijstemelk met de kokoscrème en suiker in een pan. Voeg als de room bijna kookt het maïzenapapje toe. Zet het vuur lager en blijf roeren. De room moet dik worden, maar niet zo lobbig dat hij niet meer vloeit. Verdun eventueel met extra rijstemelk of voeg aangemaakte maïzena toe als de room te dun blijft. Giet in elk ovenschaaltje zoveel room dat bijna alles onder komt te staan. Dek af en bewaar in de ijskast.  

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaaltjes 5 minuten in de oven. Garneer met rozijnen en pistachenoten. Serveer direct met een glaasje rum.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.