Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Vareniki

Ingrediënten:

  • 300 gr bloem
  • 100 ml water
  • 25 ml karnemelk
  • 100 gr spekreepjes
  • 1 ei snufje zout
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 75 ml crème fraîche
  • Zout en peper  

Tip: Voor een vegetarische versie vervang je het spek door zongedroogde tomaatjes. Bak in dat geval de ui in een klontje boter.  

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.  

Doe de spekreepjes in een koekenpan op middelhoog vuur. Snipper de ui en voeg toe aan de spekjes. Roer vaak en bak 3-4 minuten of tot alles goudbruin is. Voeg de helft van de ui en spekjes aan de aardappelpuree toe en breng op smaak met zout en peper.  

Meng water, karnemelk, ei, bloem en zout in een andere kom. Roer samen tot een zacht deeg. Kneed het deeg op een licht bebloemd oppervlak stevig en rol het dun uit. Snijd het deeg met een ringsteker in rondjes van 7 cm (met een kommetje kan natuurlijk ook).  

Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook.  

Leg de aardappelvulling op de lapjes deeg en vouw die dicht, knijp de randjes samen om ze goed af te sluiten. Leg ze in het kokende water en laat koken tot ze boven komen drijven. Giet de vareniki af.  

Leg ze in de pan met de rest van de ui en spekjes en bak ze langs beide kanten tot ze goudbruin zijn. Maak af door alles op een grote schaal te leggen en een kloddertje crème fraîche bovenop te doen.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.