Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Vegetarische macaronischotel
Deze maandag weer een van de 10 favorieten van Nederland, namelijk.. de macaronischotel! Maar dan vegetarisch voor de Doe Maar Lekker Vega week!

Ingrediënten:

  • 150 gr volkoren macaroni
  • 3 el kokosolie
  • 750 gr biologische, rijpe tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 150 gr wortelen
  • 150 gr champignons
  • 150 gr doperwten
  • 100 gr cherrytomaten
  • 100 gr pijnboompitten
  • 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zwarte peper en zeezout
  • Italiaanse gedroogde kruiden
  • Verse basilicum  

Bereidingswijze:

Fruit 2 teentjes knoflook met de helft van de ui zachtjes in een eetlepel kokosolie. Voeg 50 gram wortel toe, in schijfjes gesneden. Dit is om de smaak wat te zoeten van de tomaten (in blik gebeurt dit vaak met suiker.).  

Was de tomaten en snijd deze in stukken. Voeg ze toe in de pan met het zeezout, peper en de Italiaanse kruiden. Schep alles even goed om. Leg het deksel schuin op de pan en draai het vuur zacht. Laat voor circa 15-30 minuten pruttelen. Hoe langer het pruttelt, hoe voller de smaak. Voeg eventueel een klein scheutje water toe.  

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Is je saus al klaar? Voeg op dit moment de basilicumblaadjes toe. Pureer de saus met een staafmixer of blender. Proef of er eventueel nog kruiden nodig zijn.  

Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht). Fruit ondertussen de andere helft van de ui met de knoflookteentjes. Voeg de resterende 100 gram wortel (in schijfjes) en de cherrytomaatjes toe. Bak vervolgens de champignons mee voor een minuut of 5. Voeg als laatste de doperwten toe. Maak op smaak met peper en zeezout.  

Giet de macaroni af en doe dit in een ovenbestendige schaal. Voeg het groentemengsel toe, de pijnboompitjes en de tomatensaus. Schep alles goed door elkaar. Doe de Parmezaanse kaas erover. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.