Ingrediënten:
- 400 gr stevige witvis (pollak of kabeljauw)
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 eieren
- 2 citroenen
- 1 teen knoflook
- 100 gr bloem
- 100 gr paneermeel
- 2 lente-uitjes
- 1 sjalot
- 1 grote augurk
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 tl mosterd (Dijon)
- ¼ krop ijsbergsla (of een zakje)
- Zonnebloemolie
- Peper en zout
Nog nodig: Keukenmachine
Bereidingswijze:
Begin met de remoulade. Snijd de sjalot fijn en de augurk in kleine blokjes. Meng in een kommetje met de yoghurt en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de vis, knoflook en een lente-ui in stukken. Doe alles met het eiwit van 1 ei, sap en rasp van een citroen, peper en zout naar smaak in de keukenmachine. Maal tot het de structuur heeft van gehakt. Zet koud weg tot je het gaat gebruiken.
Doe de bloem, het andere ei, losgeklopt en het paneermeel apart in drie diepe borden. Kneed 4 gelijke burgers van je vis en haal ze een voor een door de bloem, daarna het ei en daarna het paneermeel. Leg op een plank of bord tot je ze alle vier af hebt.
Verhit de olie in de pan en bak ze daarin als de olie echt heet is. Bak de burgers aan beide kanten bruin. Gril de hamburgerbroodjes kort in de grilpan of rooster ze in de broodrooster. Maak je burger op door de visburger op een broodje te doen, er wat ijsbergsla en remoulade overheen te scheppen en er nog wat lente-ui overheen te snipperen.
Eet smakeijk!