Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Viskofta's in kokosbouillon met knoflookbroodjes

Ingredienten:

Viskofta’s in kokosbouillon:

  • 300 gr witvisfilet (schelvis, wijting, heilbot, etc.)
  • 1 ui
  • 1 groene peper
  • 5 cm winterpeen geschild, in dunne staafjes gesneden en kort geblancheerd
  • 4 lente-uitjes, in reepjes van 5 cm
  • 100 gr taugé
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl fijn geraspte gemberwortel
  • ½ tl garam masala
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 groot ei
  • 2 el korianderblaadjes, fijngehakt + extra
  • 200 ml visbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • Sap van 1 limoen

Knoflookbroodjes:

  • 600 gr pizzadeeg (kant-en-klaar of zelf gemaakt)
  • 2 el bladpeterselie
  • 50 gr roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • Zwarte peper  

Bereidingswijze:

Viskofta’s in kokosbouillon

Snijd de visfilet in blokjes en maal de vis in de keukenmachine fijn. Pel en snipper de ui. Halveer het pepertje overlangs, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Schil de wortel en snijd in dunne staafjes. Snijd de lente-ui ook in reepjes van 5 cm lang. Spoel de taugé af met koud water.  

Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui hierin glazig. Voeg de gember, het pepertje en de specerijen toe. Bak nog 1 minuut mee. Laat afkoelen. Klop het ei los. Meng de ui met de fijngesneden koriander, het ei en wat zout door de vispuree. Kneed goed door en vorm met vochtige handen kleine balletjes en mix.  

Breng de bouillon met de kokosmelk aan de kook in een wijde pan. Breng op smaak met limoensap en zout. Draai het vuur iets lager, zodat de bouillon niet hard meer borrelt. Leg de visballetjes met de wortelreepjes in de bouillon en pocheer ze in 3-4 minuten gaar. Schep de balletjes af en toe om. Voeg daarna de taugé toe en kook nog een minuutje mee.  

Schep de groentevulling in diepe borden en schep daarna de soep eroverheen. Garneer met korianderblaadjes naar smaak.

Knoflookbroodjes  

Verwarm je oven voor op 180 grand en smelt de boter op laag vuur. Hak de knoflook en peterselie fijn. Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoekige lap van bijna een centimeter dik. Snijd er tien stroken van, elk ongeveer 15 centimeter lang.  

Meng de knoflook en peterselie door de gesmolten boter en bestrijk hiermee het deeg. Kruid met zwarte peper uit de molen, een snufje zout en een (dun) laagje geraspte Parmezaanse kaas.  

Druk de kaas iets aan en maak knopen van de stroken deeg. Doe dit voorzichtig en pas op dat je niet aan de uiteindes trekt, hierdoor wordt het deeg slap en dun. Leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk eventueel met de resterende knoflookboter.  

Bak de knoflookbroodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer samen met de viskofta’s in kokosbouillon.  

Eet smakelijk!  

 

Het recept 'Viskofta's in kokosbouillon' is afkomstig uit het boek 'Bouillon' van Jean Beddington. 

Delen
Recepten
Tataki van tonijn met gegrilde paksoi en sambai
Pieter maakt vandaag speciaal voor Moïse haar favoriete recept!
Feestmaand
Hartige banketstaaf
In plaats van Sint's zoete banketstaaf, maakt Hugo vandaag een hartige versie met gehakt!
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.