Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Vitello tonnato

Ingredienten:

Tonnato-saus:

  • 1 blikje tonijn
  • 2 el mayonaise
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el kappertjes
  • 3 ansjovisfilets uit blik
  • 2 el olijfolie
  • ½ rode peper
  • Zout
  • Versgemalen peper

Vitello:

  • 200 gr plakjes gebraden kalfsfricandeau
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • Versgemalen peper

Garnering:

  • Kappertjes
  • Kapperappeltjes
  • Geroosterd amandelschaafsel
  • Tuinkers
  • Cress in verschillende kleuren
  • Citroenrasp
  • 1 rode peper, fijngesneden  

Bereidingswijze:

Tonnato-saus

Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets, rode peper en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.  

Vitello

Leg de plakjes fricandeau op borden. Smeer een laagje tonijnsaus op het vlees. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees feestelijk met de kappertjes, kapperappeltjes , amandelschaafsel, tuinkers, bietenblaadjes, citroenrasp en rode peper en breng op smaak met peper.  

Eet smakelijk  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.