Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Witlof in romescosaus met geroosterde hazelnoten

Ingrediënten:

  • 25 gr witte amandelen
  • 60 gr blanke hazelnoten
  • 1 rode paprika
  • 1 el tomatenpuree
  • 3-4 el extra vergine olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 1 el panko, Japans grof broodkruim
  • 1 tl gerookt mild paprikapoeder* (pimentón)+ extra om te bestrooien
  • 2 teentjes zwarte knoflook of witte 4 stronkjes witlof, in de lengte in vieren gesneden
  • Rasp van 1 (bio)sinaasappel
  • 75 gr waterkers of jonge bladsla  
  • Dragonolie 
  • Feta

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.  
Leg de noten op een bakplaat en rooster in 10-12 min goudbruin. Leg intussen de paprika op een ovenschaaltje. Neem de noten uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 220°C en zet de paprika op een rooster in de oven en rooster ± 30 min. of tot het velletje is geblakerd. Keer tussentijds een keer. Laat de paprika ± 15 in een plastic zak afkoelen en verwijder dan het velletje en de zaadjes.  

Maal de amandelen en 50 gram van de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Voeg de paprika, tomatenpuree, 1 el olijfolie, knoflook, rode wijnazijn, panko en het paprikapoeder toe. Doe er 1-2 el water bij en draai tot een romige, stevige saus. Maak evt. iets dunner met een paar el water en breng op smaak met zout en peper.  

Snijd de zwarte knoflook heel fijn met de laatste 2 el olie, driekwart van het sinaasappelrasp en wat peper en zout.   Bestrijk de witlofparten rondom met wat olie en bak ze in de grillpan tot ze strepen hebben, keer regelmatig.   Doe de witlof in een pan met dikke bodem en bestrijk met de sinaasappelolie. Bak met de deksel op de pan in nog ± 10 min. net gaar.  

Hak de rest van de hazelnoten grof. Leg op elk bord wat waterkers, verdeel daarover de witlofparten en schep er wat romescosaus over. Bestrooi met de gehakte hazelnoten, rest van het sinaasappelrasp en met iets paprikapoeder.  

Eet smakelijk  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.