Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Witlofschuitjes
Voor de december feestmaand maakt Pieter vandaag wat recepten die heerlijk zijn voor als welkomshapje voor het kerstdiner!

 

Titel gerecht:  Lofschuitjes met makreelrillette 
Gang:            Borrelhapje

Ingrediënten voor een schaal vol:

  • 1 hele gerookte makreel of 150 gram makreelfilet
  • 2 sjalotten
  • 125 ml crème fraîche
  • ½ tl rode wijnazijn
  • 1 granaatappel
  • 2 stronken rood- of witlof
  • ½  bosje dille, grof gehakt  

Bereidingswijze:

Verwijder de huid van de makreel en pluk de makreel in een kom of bak en zorg dat er geen graten meer in zitten. Snipper de sjalotten fijn en voeg toe aan de makreel. Voeg de crème fraîche en frambozenazijn toe en roer met een vork stevig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.  

Maak met een mesje een dunne snee in de granaatappel en breek hem in twee helften. Pak een helft in je hand en houd je hand boven een grote kom. Sla, met behulp van bijvoorbeeld een houten lepel, hard op de achterkant van de granaatappel zodat de pitten uit de granaatappel vallen.  

Pluk blaadjes van de lof en vul ze met de makreelrillette. Maak af met de dille en de granaatappelpitjes.  

Eet smakelijk!    

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.