Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Worstenbroodjes met katenspek
Worstenbroodjes, wie kent ze niet. Een heerlijk typisch Brabants goedje met een twist van Roy Donders!

Ingrediënten:

Deeg:

  • 200 ml melk
  • 500 gr bloem
  • 25 gr gist
  • 9 gr zout
  • 10 gr basterdsuiker
  • 125 gr boter

Gehakworstjes:

  • 750 gr half om half gehakt
  • 2 eieren
  • 75 gr paneermeel
  • Zout & peper

Worstenbroodjes:

  • 150 gr katenspek  in plakjes

Nog nodig:

  • Weegschaal      

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden  

Verwarm de melk tot 20 graden. Draai van de ingrediënten voor het deeg een soepel deegje. Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op. Laat de bolletjes 30 minuten rusten.  

Meng alle ingrediënten van de gehaktworstjes. Weeg porties van 30 gram af en vorm hier worstjes van. Rol de bolletjes deeg tot ovale plakjes uit. Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes. Laat 60 minuten narijzen op kamertemperatuur.

Beleg elk worstenbroodjes met een plakje katenspek op de bovenkant van het worstenbroodjes. Bak de broodjes in ongeveer 18 minuten af op een bakplaat.

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.