Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.

Ingrediënten:

  • 150 gr amandelen
  • 225 gr halloumi
  • 2 bosjes verse za’atar of oregano
  • ½ el anijszaad
  • Pul biber  

Bereidingswijze:

Week de amandelen enkele uren in water. Snijd de halloumi in flinterdunne plakjes. Pluk de blaadjes van de bosjes za’atar of oregano. Toast het anijszaad in een droge koekenpan. Verdeel de halloumi, de amandelen (halveer ze door ze uit elkaar te halen)en za’atar over een platte schaal. Bak de plakjes halloumi goudbruin in een droge hete koekenpan. Bestrooi met het getoaste anijszaad en wat pul biber. Besprenkel met een lekkere olijfolie. Zet gelijk op tafel en eet eet! ‘Kul kul!’ in het Libanees.     

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.