Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Zalm in bananenblad

Voor 6 personen  

Ingrediënten:

Marinade:

  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el geroosterde gele currypasta
  • 3 el vissaus
  • 2 el palmsuiker
  • 5 citroenbladeren, klein gescheurd
  • 6 zalmfilets van ongeveer 125 gr per stuk
  • ½ prei, in dunne reepjes gesneden
  • ½ wortel grof geraspt of in dunne reepjes gesneden
  • 6 bananenbladeren of aluminiumfolie

Garnering:

  • 2 el lente-ui, in ringen
  • 2 rode chilipepers, in dunne plakjes
  • Handje koriander  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de kokosmelk, gele currypasta , vissaus, suiker en het citroenblad in een schaaltje en meng goed. Leg daar de visfilet in en laat het een ongeveer 30 minuten staan.  

Schep de prei en de wortel in reepjes op het bananenblad of de aluminiumfolie. Leg daar de vis op en doe er wat marinade over. Vouw de zijkanten en de punten van het blad naar binnen en zet het vast met een satéstokje of keukentouw. Maak op dezelfde manier pakjes van de rest. Zet de pakjes ong. een half uur in de oven.  

Garneer voor het serveren met wat lente ui, korianderblad en gehakte rode chilipeper.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.