Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Zuurkoolstamppot met cranberry’s en geitenkaas
Met dit winterse gerecht stap je de winter warm in!

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • 2 appels
  • 500 gr zuurkool
  • 2 handjes gedroogde cranberry’s
  • 1 el grove mosterd
  • Roomboter
  • Half glas melk
  • 100 gr pecannoten
  • 1 rol geitenkaas (met schil dus die zacht is van binnen)
  • 2 el suiker
  • 3 takjes verse tijm  

Bereidingswijze:  

Schil de aardappels en breng ze met koud water aan de kook. Na 5 min koken leg je de zuurkool op de aardappels en laat met deksel op de pan nog 10 min doorkoken.

Giet de aardappels af en voeg een klont boter, een scheut melk ,de mosterd ,wat tijmblaadjes en helft van de cranberry’s toe. Stamp tot een mooi stamppotje en voeg zout en peper toe naar smaak.

Snijd de appels met schil in partjes en verwijder de klokhuizen. Bak de partjes in wat roomboter bruin, strooi suiker en wat blaadjes tijm erover tot deze karamelliseert. Snijd de kaas in plakjes.

Schep de warme stamppot op de borden en verdeel de plakjes geitenkaas en appeltjes erover. Maak af met pecannoten.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.