Mode

Dít vindt Claudia Straatmans van de outfits van onze vrouwelijke politici

2022 is nog maar net begonnen. Toch hebben er nu al twee belangrijke persmomenten plaatsgevonden: de bordesfoto van het kabinet-Rutte IV en de fotoreeks speciaal voor de 40ste verjaardag van de Britse hertogin Kate Middleton. We gaan het vandaag met Claudia Straatmans hebben over de outfits van de vrouwelijke politici en de foto's van hertogin Kate.

We beginnen met een advies dat Claudia graag aan de vrouwelijke kabinetsleden wil geven. Ze raadt hen namelijk aan om voor hun outfit voor een knalkleur te kiezen. Waarom? Nou, met een knalkleur ben je namelijk niet over het hoofd te zien. Zeker niet tussen de vaak langere mannen die donkere pakken dragen.

Klik hier om de bordesfoto te bekijken.

Karien van Gennip

Een kabinetslid dat helemaal in de smaak van Claudia gekleed is, is Karien van Gennip (minister van Sociale zaken), zij koos namelijk voor vrouwelijk en warm roze. Drie van de vrouwen waren in het groen gekleed. Namelijk Dilan Yesilgöz, Carola Schouten en Liesje Schreinemacher. Claudia denkt dat ze hiermee veiligheid en betrouwbaarheid wilden uitstralen en ondertussen cliché-blauw probeerden te omzeilen. De kleur groen staat immers voor: groei, veiligheid, milieu en overeenstemming.  

Dilan Yesilgöz

Dilan Yesilgöz kreeg van tevoren nogal wat 'feedback'. Sommige mensen zijn van mening dat ze geen minister van Justitie zou kunnen zijn, omdat ze geen rechten heeft gestudeerd. Claudia vindt dat Dilan Yesilgöz de critici de mond snoert door deze staatsrechtelijke jurk in mantelstijl te dragen. Met deze outfit laat de minister zien dat ze naar the next level gaat en dat ze geen pak meer nodig heeft om autoriteit uit te stralen.   

Carola Schouten

Carola Schouten (minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) draagt ook een moderne jurk in mantelstijl (ook wel een robe manteau genoemd) die haar overigens fantastisch staat. Modern en zakelijk. Een robe manteau zit tussen een jas en jurk in. Niet te verwarren met een doorknoopjurk. Een robe manteau is altijd zakelijk en chic. Claudia hoopt dat dit kledingstuk mede door haar populairder gaat worden.  

Liesje Schreinemacher

Liesje Schreinemacher heeft voor Claudia iets van Máxima weg met haar lange vrolijke blonde lokken. Én we weten allemaal: Claudia is groot fan van Máxima! Liesje haar jurk is ogenschijnlijk simpel. De kleur past goed bij haar blonde haar en laat haar ogen extra oplichten. Het model van de jurk staat haar perfect, smal van boven met uitlopende rok.   

Christianne van der Wal

Christianne van der Wal (minister van Natuur en Stikstof) zagen we in het wit. Claudia vindt dit een chique keuze. Ze droeg een iets opstaande kraag, lange mouwen en de roklengte is net over de knie. Dat is keurig en het oogt betrouwbaar. De smalle ceintuur in de taille laat zien dat ze zowel naar grote lijnen als naar details kijkt. Ook waren er twee vrouwen die een broek droegen.

Kajsa Ollongren

Kajsa Ollongren (minister van Defensie) droeg een het midi lange colbert in combinatie met een smalle broek en een glanzende off-white top. Daardoor kreeg deze outfit direct een comfy-chic look. Het lange colbert geeft iets luchtigs aan de verder rustige en bijna zakelijke zwart/wit outfit. Ze is een van de weinige met een kleine handtas, dit maakt haar look alleen maar vrouwelijker en juist daardoor is deze outfit perfect te combineren met redelijk platte schoenen.  

Micky Adriaansens

Micky Adriaansens (Minister Economische Zaken en Klimaat) draagt een Chanel-achtig jasje. 'Chanel-achtige’ jasjes doen het altijd goed. Maar, waarom de minister haar trui onder het jasje laat uitkomen, begrijpt Claudia niet helemaal. Het maakt volgens haar wat pompeuzer dan ze in werkelijk is. De broek met iets uitlopende pijpen, maakt de outfit weer wat toegankelijker en sportiever.  

De Hertogin van Cambridge

Van de bordesfoto in Den Haag naar… Engeland! Afgelopen zondag is hertogin Kate Middleton 40 geworden en trakteerde het volk op drie nieuwe portretten. En wat was dit een traktatie voor Claudia! Er werden prachtige foto’s naar buiten gebracht ter ere van haar verjaardag. De drie prachtige portretten zijn gemaakt door Paolo Roversi, een Italiaanse modefotograaf. “Kate Middleton is echt een mooi voorbeeld van een burgermeisje die nu met de juiste begeleiding, styling en tijd is geëvalueerd is in een queen to be.” 

De prachtige foto's van de hertogin van Cambridge kun je hier bekijken.