Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Appeltjes uit de oven
Een heerlijk bijgerecht.

Ingrediënten, voor 4 gevulde appeltjes:

  • 1 ui, gesnipperd 
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden 
  • 6 plakken prosciutto, in reepjes gesneden 
  • 160 gr rozijnenbrood met desem, verkruimeld 
  • 8 bitterkoekjes, verkruimeld 
  • 2 handjes bladpeterselieblaadjes, grof gehakt 
  • 1 ei 
  • 2 el rode wijnazijn 
  • 4 rode appels 

Ook nodig: bakpapier 

Bereidingswijze: 
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote antiaanbakpan op hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend 4-5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Doe in een grote kom.

Voeg de prosciutto, het broodkruim, de bitterkoekjes, peterselie, het ei en de azijn toe en meng alles.  

Snijd de bovenkanten van de appels en zet apart. Verwijder met een theelepel de klokhuizen uit de appels, maar laat de onderzijde van de appels intact. Vul de uitgeholde appels met het broodkruimmengsel en zet de appels op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de bovenkanten terug op de appels en zet de appels 35-40 minuten in de oven tot ze goudbruin en zacht zijn.

Eet smakelijk! 

Wil je het onderstaande boodschappenlijstje downloaden? Klik met je rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor 'opslaan als'. Sla de afbeelding op op de gewenste locatie. 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.