Artikelen

Oude paastraditie in een nieuw jasje

Pasen komt er alweer bijna aan en daarom hoogtijd om weer creatief aan de slag te gaan met eitjes! Niet traditioneel eieren beschilderen, maar eitjes tekenen. Anne van Goudenlijntjes laat jullie zien hoe!

Wat heb je nodig?

 - Alcoholmarkers (in pastelkleuren)

Let op: gebruik markerpapier zodat je geen vlekken op je tafel krijgt. De markers drukken door. Of leg even iets onder je papier.

- Potlood
- Fineliner  

Stap 1

Start met het lichtjes tekenen van eivormen op je papier. Dit doe je met een potlood. Deze vormpjes hoeven nog niet perfect te zijn, maar zijn je eerste indicatie.  

Stap 2

Voor het inkleuren van de eitjes gaan we per kleur werken. Begin met de lichtste kleur. Wat fijn is, is dat je niet binnen de lijntjes hoeft te blijven. Gebruik het als richtlijn, niet als kader. Maak verschillende vormen in de eitjes. Anne maakt vooral organische vormen. Doe het op gevoel en wees creatief!

Hierna gebruiken we een donkerende en zo verder. De alcoholmakers blenden mooi in elkaar, hierdoor ontstaan er ook extra kleuren.

Voor de grotere vormen kun je grove punt gebruiken. Wil je nou wat kleinere en meer gedetailleerde vormen? Gebruik dan de andere kant!

Stap 3

Als je blij bent met het resultaat van de kleuren, dan is het tijd om de fineliner erbij te pakken. Teken met de fineliner ovaaltjes over de met potlood getekende eitjes.

Mis je nog iets? Pak dan je alcoholmarker en teken nog nieuwe vormpjes.

Let op: ga niet meer met de alcoholmarkers over de fineliner. De alcohol zorgt er namelijk voor dat de fineliner oplost.

Tadáá! Je eigen getekende paaseitjes

En zo heb je supersnel originele zelf getekende paaseitjes gemaakt. Wees creatief wat je met je creatie wilt doen! Knip ze uit, maak er een slinger van of leg ze als decoratie op tafel.

Fijne pasen alvast!  

Meer weten?

Wil jij de tips van Anne nog eens rustig bekijken? Dat kan hieronder. Mocht je nog zelf aan de slag gaan, deel dan jouw creaties in de reacties op onze Facebook-pagina of Instagram of post je foto met de hashtag: #TekenTipsvanAnne!