Artikelen

Wie zijn de kansmakers op het Songfestival?

Het Songfestival komt steeds dichterbij! Twee weken terug hadden we het al over de Nederlandse inzending van Jeangu. Nu zijn de nummers van alle andere landen ook binnen en kunnen we balans opmaken: wie gaat er met de winst vandoor?

Wat is de kans van Nederland?

We staan er dit jaar helaas niet zo goed voor, want het nummer Birth of a New Age staat op plek nummer 28. De kans om te winnen is nu minder dan 1% dus er zal veel moeten gebeuren om toch nog de winst te pakken. Deze 'lage' plek betekent niet dat het nummer van Jeangu niet geliefd wordt bij het publiek. Mensen worden vrolijk van het nummer en Jeangu wordt geprezen om zijn originaliteit. Alleen vinden sommigen het toch een lastig nummer. Al blijft de broccoli wel hangen...

Het nummer Birth of a New Age kun je hier nog eens beluisteren. Wat vind jij ervan? 

Voilà, Barbara Pravi

Wanneer het Franse nummer bekend werd gemaakt durfden veel mensen hier al hun geld op in te zetten. Een prachtig nummer à la Edith Piaf. Het nummer Voilà is afgelopen weken toch wat gezakt in de peilingen, maar staat nu op een prachtige plek: nummer 4. 

Luister hier het nummer van Barbara Pravi. Durf jij je geld op dit nummer in te zetten? 

The Queen of Sadness 

Bulgarije staat nu in de peilingen op plek nummer 3. Bulgarije wordt vertegenwoordigd door de 23-jarige Victoria die bekend werd door haar deelname aan X-Factor. Ze wordt ook wel the Queen of Sadness genoemd omdat ze graag zingt over verdrietige momenten, omdat mensen vaak moeilijker praten over de donkere momenten uit hun leven. Het ingezonden nummer voor het Songfestival is dan ook een wat droeviger nummer. In 2020 was Victoria ook al Bulgarije's inzending en stond ook toen hoog in de peilingen. Ze twijfelde of ze dit jaar weer zou meedoen, maar besloot het toch een kans te geven. 

Het nummer van Victoria kun je hier beluisteren. Zijn jullie ook zo'n fan van Victoria?

Destiny uit Malta

Malta was één van de laatste landen die hun inzending bekend maakten en Malta kwam meteen lekker binnen. Frankrijk werd door het nummer Je Me Casse van de derde plek gestoot. Het is Eline's persoonlijke favoriet. Destiny is nog maar 18 jaar, maar maakt met dit nummer een grote indruk. Destiny won al eerder het Junior Songfestival, dus wie weet sleept zij ook de prijs van het Songfestival binnen... Malta staat nu in de peilingen op nummer 2.

Luister dit te gekke nummer hier. Denken jullie dat Destiny het Songfestival kan winnen? 

12 points go to...

Zwitserland! Althans, voorlopig... Want Zwitserland staat nu in de peilingen op nummer 1! Het nummer Tout l'Univers wordt gezongen door Gjon Tears. Een emotioneel nummer met een prachtige videoclip. En wat zo leuk is, is dat het nummer geproduceerd is door de Nederlandse Wouter Hardy. Hij maakte in 2019 het winnende nummer van Duncan Laurence. Een slimme zet dus van Zwitserland om Wouter te benaderen. Je hoort ook echt elementen van Arcade uit 2019 terug. Wij zijn benieuwd of Wouter's nummer nog eens zal winnen...

Wil je het nummer beluisteren en de videoclip bekijken? Dat kan hier. Herkennen jullie ook elementen uit het nummer Arcade?

Praat mee!

Wie denken jullie dat er uiteindelijk vandoor gaat met de winst? Laat het ons weten via onze Facebook!