Artikelen

Haal het voorjaar in huis met deze hooikrans!

Eindelijk is het zover: de lente is weer begonnen! Tijd om je huis voorjaar ready te maken voor een gezellige brunch met het gezin. En een zelfgemaakte hooikrans van Romeo mag dan zeker niet ontbreken! Hieronder legt onze groenexpert stap voor stap uit hoe jij ook zo’n mooie krans kan maken.

Benodigdheden:

- Houten schaal

- Hooi

- Witte kippeneieren

- Lijmpistool

- Strokrans

- Paarse kievitseitjes

- Gedroogde tarwe

- Eenden veren

- Wikkeldraad

- Snijmesje

- Steekschuim

- Anemonen

- Rozen ‘Memory lane’

- Eustomia

- Pistacia blad

- Tonkin stokje

De basis

Laten we beginnen met de basis. Bevestig het wikkeldraad aan de krans door het draad er omheen te wikkelen. Leg vervolgens het hooi op de krans en wikkel er weer omheen zodat het hooi goed vast blijft zitten. Als je dit hebt gedaan kun je de krans over de schaal met het steekschuim plaatsen en is je basis klaar.

Aan de slag!

Nu kunnen we van de krans een mooi voorjaarsstuk maken! Gebruik kleine takjes pistacia blad als groene basis voor de krans en vul hier de hele bovenkant mee. Lijm nu de witte eieren en de paarse kievitseitjes vast met een lijmpistool en steek de veren op een speelse manier in de krans. Nu is het tijd voor wat kleur! Gebruik een tonkin stokje om gaatjes in het schuim te maken en steek daar mooie roze kleurige bloemen in. Denk bijvoorbeeld aan roze rozen, anemonen en de eustoma. Hiermee krijgt je met de krans gelijk een voorjaarsgevoel! Stop er nog wat gedroogde tarwe tussen om de krans helemaal af te maken.  

Met deze eenvoudige stappen heb je zelf een prachtige hooikrans gemaakt die het voorjaar echt in huis haalt. Zet de krans op je eettafel als een ware eye catcher in huis. Laat de brunch maar beginnen!

Eindresultaat van Romeo bekijken?

Stap voor stap aan de slag met deze creatie? Bekijk onderstaande video. Wil jij meer groentips? Klik hier.