Artikelen

De beautytrend van 2021: skinminimalism  

Skinminimalism is de nieuwste beautytrend van 2021. Want nu we veel thuis zitten dragen we veel minder make-up en zijn we meer gefocust op onze gezichtsverzorging. Maaike Dorsteen heeft tips voor een minimalistische beautyroutine!  

Door het coronavirus zitten we massaal thuis en gaan we amper de deur uit. We lijken het zelfs minder belangrijk te vinden om ons nog op te maken. Vorig jaar werd er zelfs 11,5 % minder make-up verkocht, terwijl de verkoop van gezichtsverzorging juist met 28 % toenam. Skinminimalism is een trend waarbij je je volledig stort op goede huidverzorging met zo min mogelijk producten.  

Tip 1

Hoewel je ’s ochtends graag onder een warme douche staat is het eigenlijk veel beter om met een koude douche te beginnen. Een koude douche is de ultieme tip om je bloedsomloop te stimuleren en te versnellen. Daarnaast is het is ook nog eens heel minimalistisch! Je hartslag gaat omhoog waardoor het bloed sneller van je hart naar je organen stroomt. Zo krijg je een frisse glow op je gezicht en het is ook nog eens heel gezond!  

Tip 2

Sinds het coronavirus wordt er veel minder make-up gedragen omdat we meer thuis zitten. Less is more, dus zet je make-up voorlopig even in de kast, want je hebt het echt niet nodig! Kijk goed nar wat je wel en niet nodig hebt voor de verzorging van je gezicht en minimaliseer het aantal van je producten. Nu het weer lente is kunnen we de vette gezichtscrème inruilen voor een luchtig serum. Dit is een huidverzorgingsproduct die je na je reiniging aanbrengt op je huid. Vervolgens doe je er een laagje zonnebrandcrème op zodat de huid niet blootgesteld wordt aan de zon, om zonneschade te voorkomen.

Tip 3

Wil je toch je gezicht een beetje laten spreken? Ga dan voor mascara. Laat de oogschaduw lekker liggen en doe een heel klein beetje mascara op je wimpers om je ogen net even te accentueren. Zo heb je toch een sprekend gezicht met een heel minimaal laagje op je ogen! We willen er tenslotte toch fris uit blijven zien… 

Tip 4

Skip de lippenstift! Sommige mensen voelen zich zonder make-up soms onzeker. Dit willen ze dan soms verdoezelen met foundation en een kleurtje op de lip zodat er toch nog iets spreekt in het gezicht. Maar laat dat lekker los! Doordat we veel mondmaskers dragen heeft dat weinig zin. Je lippenstift veegt uit en niemand ziet het toch. Laat niet alleen je gezicht lekker ademen, maar je lippen ook! Kortom: gooi je make-up tasje even aan de kant en kies een paar essentiële producten waarmee je jouw huidverzorging een boost kan geven. Zo is niet alleen je gezicht blij maar wijzelf ook!   

Meer weten?

Wil je de tips van Maaike nog eens horen? Kijk dan deze video hieronder. Mocht je nog beautyvragen hebben? Ga dan naar onze Koffietijd Facebookpagina en praat mee.