Artikelen

Schoonmaken met baking soda!

Schoonmaken met baking soda is een van de nieuwste trends op het gebied van schoonmaken. Je kunt het voor allerlei klusjes gebruiken en het is ook nog een duurzame vervanger voor milieuvervuilende schoonmaakmiddelen.

Hoewel Marja van schoonmaken met Marja meer gecharmeerd is van gewone soda, moest ze er toch ook aan geloven en probeerde deze week baking soda uit! 

Tip 1: Zilverbestek schoonmaken met baking soda

Je wilt natuurlijk dat je zilveren bestek lang mee gaat en er mooi en glanzend uitziet. Soms kan het zo zijn dat dat het dof wordt en verkleurt. Dit komt door een chemische reactie waardoor het zilver in contact is gekomen met bijvoorbeeld rubber of latex. Gelukkig is die doffe gloed makkelijk schoon te maken met baking soda. Maak in een bakje een papje van een paar schepjes baking soda en een beetje water. Voel zelf aan of het papje een fijne textuur heeft. Doe het vervolgens op een schone doek zodat je het zilver kan poetsen. Je zult zien dat het weer mooi gaat glanzen. Handig hoor, die baking soda!

Tip 2: Wc schoonmaken met baking soda

Baking soda is niet alleen goed voor je zilveren bestek maar ook om je wc schoon te maken. Strooi 1 kopje baking soda in het toilet en giet daaroverheen 1 kopje natuurazijn. Laat het vervolgens 10 minuten lekker bruisen en inwerken en maak daarna het toilet schoon met een borstel. Je wc wordt weer brandschoon.  

Tip 3: Knuffels verfrissen met baking soda

Knuffels kunnen enorm verkleuren en muf worden. Is een knuffel nou zo vies geworden en wil je hem schoonmaken? Ga dan voor baking soda! Veel knuffels zijn kwetsbaar en wil je liever niet in de was stoppen maar gelukkig kun je ze op een heel eenvoudige manier verfrissen. Bestrooi de knuffel met wat baking soda. Laat het even intrekken en na 15 minuten kun je het met de stofzuiger opzuigen en is de knuffel lekker fris!

Zo zie je maar, ook met baking soda kan je enorm veel schoonmaken. Het is makkelijk en ook nog eens duurzaam! Wie wilt dat nou niet?

Meer weten?   

Wil jij de tips en bevindingen van Marja over het schoonmaken met baking soda nog eens rustig bekijken? Dat kan hieronder. Mocht je schoonmaakvragen hebben voor Marja, ga dan even naar onze Facebook-pagina en praat mee!