Artikelen

"Nou, dááág! Daphne Deckers"

Daphne Deckers is bij Koffietijd te gast geweest en in ‘Nou, dááág!’ zwaaien we haar uit. Tijdens de weg van de studio naar de uitgang leren we haar een beetje beter kennen. Daphne beantwoordt de ene na de andere vraag, onder andere over haar rol van Bond-girl én er worden een aantal dilemma’s voorgelegd.

Daphne Deckers

De inmiddels 52-jarige Daphne is opgegroeid in het kleine dorpje Persingen, in de buurt van Nijmegen. Na haar VWO is ze de opleiding ‘Communicatie’ in Utrecht gaan volgen. Al snel rolde de knappe verschijning het modellenwereldje in. Als succesvol model woonde Daphne in steden als Milaan, Parijs, New York en Miami. Ze was dan ook dé aangewezen persoon om een aantal seizoenen presentatrice en jurylid van Holland’s Next Top Model te zijn. Ook is ze negen jaar lang mode-deskundige bij RTL Boulevard geweest en presenteerde ze onder andere Big Brother.

Het multitalent bleek niet alleen zeer geschikt voor foto’s, catwalks en presentatieklussen, maar ontpopte zich ook als actrice. Naast de Amerikaanse NBC-miniserie Remember, speelde Daphne ook in de Nederlandse productie All Stars en vervulde ze de rol van Bond-girl in Tomorrow Never Dies.

Schrijven

Ook heeft Deckers een liefde voor schrijven. Ze heeft inmiddels al meer dan twintig boeken geschreven, waarvan er in totaal al 1,3 exemplaren verkocht zijn. Ze is van alle markten thuis, want het genre van haar boeken is uiteenlopend: boeken over opvoeden, kinderboeken en vorig jaar is haar eerste roman verfilmd: Alles is zoals het zou moeten zijn.

Naast het schrijven van boeken is het scenario voor een aantal seizoenen van de VARA-Comedy Oppassen!!! van Daphne’s hand en heeft ze de Amerikaanse toneelstukken The Momologues en Steel Magnolias naar het Nederlands vertaald. In het verleden heeft ze columns geschreven voor het Veronicablad en De Limburger en ze is nog altijd columniste voor Reader’s Digest en De Telegraaf VROUW.

Uitwaaien

In Koffietijd vertelde Daphne over haar nieuwe boek: Uitwaaien. Het is een geïllustreerd feel-good boek waarin je als lezer wordt meegenomen op een inspirerende reis door ons land. Er komen allerlei typisch Nederlands zaken aan bod, zoals een verjaardagskalender op de wc en bitterballen bij de borrel. Daphne beschrijft de unieke schoonheid van Nederland en in combinatie met persoonlijke verhalen hoopt ze mensen te inspireren om je leven in een lagere versnelling, maar met een hoger geluksquotiënt te leiden.

Gezin

Genieten van het leven op een lagere versnelling doet Daphne zelf in ieder geval volop. Samen met haar man Richard Krajicek, met wie ze in 1999 trouwde, en kinderen Alec en Emma.

Nou, dááág!

Oane Born, BN'er-redacteur bij Koffietijd, pikt elke week een Bekende Nederlander vlak na de live uitzending op uit de studio en begeleidt hem of haar richting de uitgang. Onderweg worden er tientallen vragen op de bekende gast afgevuurd.