Artikelen

Is het exit voor Verrader 1?! De Verraders aflevering 4

De spanning was vorige week om te snijden en vooral voor Diederik... Hoe is dat afgelopen? En zullen de Getrouwen eindelijk een Verrader naar huis sturen? We bespreken dit allemaal met Patrick en Eline.  

Het ontbijt 

Zo als gewoonlijk start ook aflevering 4 met het spannende ontbijt. Wie zal er niet aanschuiven dit keer? Samantha en Abbey zijn de eerste twee die aan het ontbijt aanschuiven en de woede en vastberadenheid die Samantha nog in haar heeft van vorige week, wordt gelijk doorgezet: Diederik is een Verrader en móet naar huis. Samantha probeert Abbey ervan te overtuigen dat Diederik een Verrader is en misschien ook wel haar beste vriendin Holly... Het gekonkel is al vanaf minuut 1 weer duidelijk te voelen.

Het leuke aan dit ontbijt was dat er niet één, maar drie stoelen leeg bleven. Een lege stoel voor de vermoorde persoon en twee voor de kandidaten die zijn ontvoerd. De taak voor de rest van de kandidaten om deze twee te zoeken. Maar naar wie moeten ze opzoek? Wie zou er vermoord zijn? En welke twee kandidaten zijn dit keer gespaard door de Verraders? En welke Getrouwe is in zijn slaap vermoord?

De groep moest zich opsplitsen in drie groepen en ondanks een poging van Holly en Kees om zich als Verraders te spreiden, werd voor hen bepaalt dat ze samen in een team moesten met Abbey. Niet heel gunstig, want ondanks dat Holly niks doorheeft staan na deze autorit zowel Holly als Kees bovenaan Abbey's verdachtenlijstje... Moeten deze twee Verraders nu ook oppassen?  

Is dit het einde van Diederik? 

Vorige week zagen we natuurlijk dat Sinan volledig de aanval startte op Diederik o.a. met Samantha. De reactie van Samantha toen Sinan naar huis moest en een Getrouwe bleek te zijn sprak boekdelen. Zo boos en gefrustreerd, dat er weer geen Verrader naar huis gaat. Daarom zet deze keer Samantha de aanval op Diederik voort. Zo vormt ze samen met Chatilla en Francis een bondje, en stoken zij met z'n 3e de hele groep op tegen Diederik.  

Bij de Raad werd het Diederik daarom fataal. Ondanks een poging van Kees, moest Diederik naar huis. Heftig was, dat zijn mede Verrader Holly ook op Diederik had gestemd. Van je mede Verraders moet je het hebben... Wat zouden jullie doen als Holly zijnde?  

De exit van Verrader nummer 1 was emotioneel. Diederik was er helemaal kapot van. Dat keiharde liegen in iedereens gezicht, ook tegen de mensen van wie je zoveel houdt...  

Twist!  

De twist waar Patrick zo op zat te hopen, die is er deze week gekomen! Want het vertrek van Diederik zorgde niet alleen voor winst voor de Getrouwe, maar ook voor opschudding bij de Verraders. Tijl Beckand kwam met een aanbod: willen de Verraders met zijn 2e verder? Of willen zij iemand overtuigen om bij hun team aan te sluiten? Óf en wie zij als uitverkorene hebben gekozen, dat kunnen jullie zien in aflevering 4. Wij zijn in ieder geval enorm benieuwd of de Verraders nu 1-0 achterstaan of de Getrouwen weer in een oneerlijke positie hebben gebracht.

Gemist? 

Heb je aflevering 4 gemist of wil je het nog eens terugkijken? Alle afleveringen zijn te vinden op Videoland of RTL XL! Vanavond om 23:00 wordt de aflevering ook nog eens herhaald op RTL4.  

Praat mee!  

Denken jullie dat de Verraders door moeten met z'n 2e of dat een nieuwe Verrader aansluit bij het team? Deel jouw theorieën via onze video op Facebook of Instagram.