Artikelen

De lente schoonmaak met Marja!

We hebben er lang naar uitgekeken maar eindelijk is het zover: het voorjaar is begonnen! De eerste zonnestralen die je woonkamer binnen komen zijn heerlijk, alleen valt er dan ook gelijk iets op. Al dat stof! Daarom is het tijd voor de grote lenteschoonmaak!

Marja van Schoonmaken met Marja geeft ons handige tips om je huisje weer lekker fris en voorjaar ready te maken!

Tip 1: Besteklade schoonmaken

De lente hormoontjes spelen weer op. Gooi de ramen open, zet een muziekje aan en ga lekker aan de slag. We beginnen met de besteklade. Echt zo’n plek waarvan je opeens denkt: die moet ik nu schoon maken! Die besteklade verandert vaak toch in een soort rommellade met elastiekjes, kurken, clipjes en bonnetjes. Meestal zit de besteklade los en kan je hem er makkelijk uithalen. Spoel hem af met water en wat sop. Neem het vervolgens af met een theedoek en doe hem weer terug. Sorteer je bestek zorgvuldig en zorg dat het weer een besteklade wordt, met bestek en geen andere fratsen! Zo heb je weer een lekker fris laatje.

Tip 2: De peertjes schoonmaken

Heb je wel eens gedacht aan de lampjes onder je lampenkap? Door de hitte vangen de peertjes namelijk heel veel stof. Neem de peertjes af met een doekje. Dit scheelt levensduur en ook weer licht! Nu je toch bezig bent, haal ook even een stofzuiger over de lampenkap. Bij de stofzuiger zitten verschillende mondstukjes waarmee je je lampenkap gemakkelijk af kan nemen, heerlijk toch!

Tip 3: Je matras opfrissen

De slaapkamer is ook een plek wat we in het voorjaar graag willen opfrissen. Denk nu niet alleen aan frisse en schone lakens maar je matras mag ook best worden schoongemaakt! Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten matrassen. Heb je nou een ouderwets matras zonder poespas? Dan kan je het opfrissen met soda. Strooi hiervoor de soda op je matras en verdeel het goed zodat alles is bedekt. Dit laat je ongeveer 4 uur intrekken. Daarna kan je de soda van je matras opzuigen en is het weer heerlijk fris. Je kan er ook voor kiezen om met de stofzuiger je matras af te nemen. Zo neem je al het stof op en wordt hij ook weer lekker schoon. Zo kunnen we weer heerlijk slapen vanavond!

Tip 4: Decoreren!

Nu alles in huis lekker schoon is, mag de styling niet ontbreken. Gooi kussentjes op de bank met een fris lente kleurtje en vervang de warme rode kaarsen door lichtere pastelkleuren. Zo ben je helemaal klaar voor die heerlijke lente maanden.

Meer weten?

Wil jij de tips nog eens rustig bekijken? Dat kan hieronder. Mocht je schoonmaakvragen hebben voor Marja, ga dan even naar onze Facebook-pagina en praatmee!