Artikelen

Een bijzondere creatie met een kamerhortensia!

Nu Pasen weer achter de rug is, kan het paasstuk weer plaats maken voor andere bloemen en planten in huis. En laat de kamerhortensia daar nu heel geschikt voor zijn! Het is niet alleen een hele mooie plant maar hij veranderd ook van kleur. Groenexpert Romeo laat ons zien hoe je de plant op een bijzondere manier in huis kan stylen!

Wat heb je nodig?

-       Kamerhortensia

-       Beton-look pot

-       Plaatmos

-       Dienblad

-       Ijzer gevlochten mand

-       Twijgjes

-       Gedroogde cotton pods

Hoe ga je te werk?

Zet de kamerhortensia in een beton-look pot. Pak een dienblad en leg daar het plaatmos op. Zet de gevlochten draadmand op het dienblad en leg hier ook nog wat mos op. Zo krijg je het gevoel dat het aan één stuk doorloopt. Als je daar nog wat twijgjes oplegt krijg je het gevoel of het stuk zo van buiten naar binnen is neergezet. Om nog een leuk effect te krijgen leg je nog wat cotton pods op het dienblad. Vervolgens zet je de plant in de gevlochten ijzeren mand en heb je een bijzondere creatie gemaakt met een Hortensia!  

150 dagen van genieten

De kamerhortensia bloeit ruim 150 dagen waarin hij 3 keer van kleur veranderd. Zo is hij eerst lichtblauw, dan zachtroze en vervolgens wordt hij donkerrood. Wanneer je de Hortensia binnen neerzet is het belangrijk dat je hem voldoende water geeft van onderop. Zet de plant op een lichtzonnige plek, maar niet in de volle zon want daar houdt de plant niet van.  

Toch buiten neerzetten?

Wil je hem toch buiten neerzetten? Let dan goed op dat het niet te koud is buiten, daar leidt een kamerhortensia namelijk onder. Dit komt omdat dit type in een warme kas is opgekweekt. Hou daarom goed in de gaten dat er buiten een aangename temperatuur is om de plant neer te kunnen zetten.  

Eindresultaat van Romeo

Wil jij zien hoe Romeo dit maakt? Bekijk onderstaande video. Wil jij meer groentips? Klik hier.