Artikelen

De K van Karlijn is nu te zien op Videoland!

In de achtdelige komische dramaserie 'De K van Karlijn' krijgt Karlijn (Tjitske Reidinga) de diagnose borstkanker. Vooral haar man Victor (Ali Ben Horsting) heeft het zwaar met dit nieuws. De K van Karlijn is vanaf nu te zien op Videoland!

Het verhaal

De serie is ontwikkeld door Tjitske zelf, samen met Linda de Mol. De K van Karlijn gaat over Karlijn, die hoort dat ze borstkanker heeft, daardoor verandert haar leven in één klap. Karlijn besluit dat ze het zware traject dat voor haar ligt maar op een manier aan kan gaan: met een enorme berg humor en positivisme. Ze doet er dan ook alles aan om te voorkomen dat haar hele leven met haar man Victor en zoon Thijs alleen nog maar om haar ziekte draait. In de serie volgen we het hele traject en zien we vooral ook een moeder die gewoon lekker moeder wil zijn en met allerlei dagelijkse beslommeringen heeft te dealen. Ook Fockeline Ouwerkerk, Freek Bartels, Rifka Lodeizen, Joke Bruijs en Gijs de Lange verschijnen in de serie. "Ondanks dat dit een heftig verhaal is, is het ook heel grappig en kijkt het heerlijk weg" aldus onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig. 

Tjitske heeft zelf blaaskanker gehad 

Tjitske vertelde onlangs dat ze 6 jaar geleden blaaskanker heeft gehad. Het lijkt best pitting om dan zo'n rol neer te zetten, maar het was voor haar vooral belangrijk om een realistisch en puur spel neer te zetten. Daarom vond ze het ook belangrijk om zichzelf naakt in de serie te laten zien. Als je een serie over borstkanker maakt, dan moet je ook de borsten in beeld brengen en dat naakt moest ook niet glamoureus zijn. Een 48-jarige vrouw zoals ze is. Niets gaan proberen te bedekken, extra mooi in beeld te brengen, het is gewoon iets wat aan een lichaam hangt. Maar spannend vond Tjitske het wel. Je bent toch heel kwetsbaar. Maar haar doel was dat het voor veel vrouwen bevrijdend zou zijn geweest en dat is het zeker geweest, daarom is deze serie ook zo geliefd.

Veel improvisatie 

In de serie heeft Tjitske veel scenes met de 12-jarige Kit Verboom, haar zoon in de serie. Al die scenes zijn geïmproviseerd. Ze spraken af waar ze ongeveer heen wilden en vulden de scènes zelf in. Vandaar dat die scenes heel echt aanvoelen. Voor de nodige humor kun je terecht bij de scenes met Rifka Lodeijzen. Die speelt nu een suffige bio huismoeder en dat doet ze zo goed. Eigenlijk een rol die we niet echt van haar kennen, maar heerlijk om naar te kijken.

Komt er een tweede seizoen aan?

Er komt helaas geen tweede seizoen aan, zo liet Tjitske dat weten op haar eigen Instagram. Zelf vindt ze dat enrom jammer. Volgers reageerden ook enorm verbaasd en eigenlijk kan onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig dat ook niet geloven. Tjitske heeft in een eerder interview met Linda wel aangegeven het steeds lastiger te vinden om te acteren, omdat ze een persoon moet spelen en soms niet achter de keuzes en handelingen van diegene kan staan omdat ze het zelf anders zou doen. Maar hopelijk gaan we gewoon nog veel zien en komt er snel iets anders uit de koker van Tjitske en Linda!