Artikelen

Een rijk gevulde bak met kruiden en planten!

Nu het weer voorjaar is, zijn we weer lekker veel buiten te vinden. En wat is er leuker dan naast bloemen ook je eigen kruiden in je tuin of op je balkon te hebben? Groenexpert Romeo geeft vandaag tips en tricks hoe dat het beste kan doen!

Wat heb je nodig?

- Kruidenplantenbak

- Zoete aardappelplant

- Rozemarijn

- Agastache

- Potchrysant

- Colakruid

- Echinacea

- Tagetes (afrikaantjes)

- Salvia

- Oregano

- Lavendel

Handig waterreservoir

Neem een kruidenplantenbak waar je zowel boven in de bak als aan de zijkanten plantjes en bloemen kan planten. In deze bakken zit een speciaal waterreservoir waardoor je plantjes voor een paar dagen worden gevoed. Wanneer er geen water inzit, geeft het reservoir het aan. Zo heb je geen last meer dat je planten uitdrogen!

Aan de slag

Eerst doe je wat steentjes aan de onderkant van je bak. Verdeel op de steentjes de potgrond. Het is leuk om met bloeiende plantjes maar ook met kruiden te werken. Zo krijg je een hele leuke afwisseling in de bak en voor ieder wat wils! Denk bijvoorbeeld aan afrikaantjes, chrystanen maar ook aan rozemarijn en een zoete aardappelplant.

Vullen maar!

Nu kan het leuke werk beginnen. Vul eerst alle gaten aan de zijkant met de verschillende bloemen, plantjes en kruiden. Zodra alle gaten gevuld zijn doe je de resterende potgrond boven in de bak. Daarin plant je vervolgens ook weer kruiden en bloemen. De zoete aardappelplant is erg leuk om bovenin te planten omdat deze hangt. Combineer dit met lavendel, rozemarijn en agastache. Wil je dat er vlinders en bijen in je tuin of balkon komen? Doe er dan ook een echinacea in. Deze plant wordt veel gebruikt in de homeopathische wereld en trekt heel veel vlinders en bijen aan! Heb je kinderen, dan is het leuk om de colaplant toe te voegen. En echt waar deze ruikt naar cola!

Zo heb je een hele mooie en gevarieerde kruidenplantenbak gemaakt. Door het waterreservoir heb je er veel plezier van én hoef je niet elke dag water te geven, en dat is ook wel eens fijn toch?

Eindresultaat van Romeo bekijken

Wil jij zien hoe Romeo een kruidenplantenbak maakt? Bekijk onderstaande video. Wil jij meer groentips? Klik hier.