Artikelen

Feiten & fabels over schoonmaken

Op het gebied van schoonmaken zijn er veel feiten en fabels. Soms hoor je de gekste dingen die schijnen te helpen bij het schoonmaken. Maar ook tips die niet werken… Om door het bomen het bos te zien, heeft schoonmaak-expert Marja de feiten en fabels over schoonmaken op een rijtje gezet!

Fabel: Je tandenborstel wordt vanzelf schoon door het poetsen

Dat is een fabel! Denk vooral niet dat als je je tandenpoetst, je tandenborstel zelf ook gereinigd wordt. Bacteriën kunnen juist de hele nacht hun werk doen en in de tandenborstel kruipen. Daarom is het belangrijk om je tandenborstel één keer per week in een sopje te doen met allesreiniger. Spoel het vervolgens goed uit zodat je tandenborstel weer lekker fris en schoon is.

Feit: Cola is een goed schoonmaakmiddel

Dit is een feit! Gewone cola werkt heel goed als schoonmaakmiddel. Heb je nog een restje over zonder prik, gooi het niet weg! Leeg de cola in de wc en laat het even lekker intrekken.  Cola lost heel veel viezigheid op. Je zult zien dat je wc weer lekker blinkt na het schoonmaken met cola. Handig he?

Fabel: Markiezen moet je altijd naar binnen halen wanneer het regent

Dit is een fabel! Doordat we de markiezen in het voorjaar en zomer veel uit hebben staan, waait er van alles op: stof, blaadjes en vogelpoep. Om je markiezen weer op te frissen kun je ze volgens Marja het beste lekker uit laten hangen. De stof van een markies kan veel hebben. Laat ze daarom lekker naar buiten hangen als het regent. Zo spoelt al het vuil eraf en heb je weer schone markiezen die lang mee gaan! Ze noemen Marja ook wel het markiesvrouwtje…

Feit: Opwrijven is een wondermiddel!

Dat is een feit. Door dingen op te wrijven krijg je een mooi resultaat voor houtmeubilair en je spiegels. Het is daarnaast milieuvriendelijk en je ziet snel verschil. Omdat je snel resultaat krijgt, kan je ook weer snel iets anders leuks gaan doen, en dat is soms ook wel fijn soms toch?

Meer weten?

Wil jij de tips nog eens rustig bekijken? Dat kan hieronder. Heb jij nog een leuk feitje of een fabel op het gebied van schoonmaken? Laat het Marja weten op onze Facebook-pagina en praat mee!