Dé theetrends met theesommelier Linda

Thee is hot! Dat er veel verschillende soorten koffies zijn, weten we al een tijdje. We heten niet voor niets Koffietijd… Maar op theegebied zijn er ook hele leuke ontwikkelingen. Theesommelier Linda Appelman deelt vandaag dé theetrends van dit moment.

Theetrend 1: Foodpairing 

Foodpairing is nu een upcoming theetrend. Thee heeft dezelfde kwaliteiten als een mooie wijn bij het eten. Het kan smaken versterken of bij elkaar brengen. Zo kan je gerechten combineren met specifieke theesoorten. Neem bijvoorbeeld een rokerige thee zoals de Lapsang souchong. Dit is een zwarte theesoort uit China die heel goed samengaat met een crackertje met zalm. Deze trend zie je in steeds meer restaurants voorbijkomen.

Theetrend 2: Matcha

Matcha is groen theepoeder wat wordt gemaakt van de fijnste groene theeblaadjes. Je kunt goede macha herkennen wanneer hij felgroen is en zacht en romig proeft. Om je matcha thee nog wat op te spicen, kan je er Ginger ale bij doen. Op deze manier heb je een hele leuke mocktail gemaakt!

Theetrend 3: Kittelbloemthee

De kittelbloem is een blauw bloemetje uit Indonesië waar je hele mooie thee van kan zetten. Deze felblauwe thee is echt een beleving wanneer je deze thee drinkt. Je ziet de kittelbloemthee tegenwoordig niet voor niets veel op babyshowers voorbijkomen. Extra tip? Doe er wat citroensap bij! Zo maak je de smaak frisser en verandert de blauwe kleur naar groen.

Theetrend 4: Zelfgemaakte ice tea

Als het aan theesommelier Linda ligt, mag de zelfgemaakte ijsthee deze zomer niet ontbreken. Een ijsthee kan je van verschillende soorten thee maken. Linda kiest vandaag voor de groene thee melange met rozen- en bloemblaadjes. Zet de thee lekker sterk en schenk deze over een glas met ijsklontjes. Top je ijsthee af met framboosjes en een schijfje citroen. We moeten nog even wachten, maar met deze heerlijke verfrissende ijsthee ben je klaar voor de zomer!

Meer weten?

Vandaag deelde theesommelier Linda Appelman de theetrends in onze uitzending. Wil jij de tips van Linda nog eens rustig bekijken? Dat kan hieronder.