Artikelen

Doorbreek het Zwijgen

Wereldwijd groeien 160 miljoen kinderen op in oorlog. Ook als het vechten stopt, blijven ze angstig, kunnen ze anderen niet meer vertrouwen, kampen ze met depressies. Als ze volwassen worden, geven ze hun oorlogswonden door aan hun kinderen. Zes bekende Nederlanders delen hun trauma over de oorlog van toen met War Child om aandacht te vragen voor de kinderen in oorlog van nu. Zij doen mee met de campagne ‘Doorbeek het zwijgen’ van War Child. Ze willen kinderen helpen de oorlog een plaats te geven, zodat die hun leven niet zoals bij hen blijft bepalen. War Child biedt bescherming, psychosociale steun en onderwijs, zodat kinderen zich weer veilig voelen om te praten over hun ervaringen en gevoelens.   

Naaz

De jeugd van zangeres Naaz werd bepaald door de trauma’s van haar Koerdische ouders die de Golfoorlog in Irak doormaakten.

“Ik zat gevangen in hun bubbel van trauma. Altijd aanstaan, altijd sterk zijn, nooit je verdriet laten zien. Ook niet aan mijn ouders. Dat is zwakte en gaan mensen tegen je gebruiken. Ik had altijd het gevoel om te moeten schreeuwen om gehoord te worden.”

Doorbreek het Zwijgen 

Wil je alle afleveringen terugkijken? Dat kan via NPO Start.

Meer weten over de campagne?

Wil je meer weten over de campagne van War Child? Klik dan hier

Mede dankzij de steun van de Postcode Loterij kan War Child oorlogskinderen helpen.