Artikelen

Teken je weer mee? - Tekenworkshop van Anne

Nature is calling! En daarmee ook de tweede Koffietijd tekenworkshop op 18 mei. Anne leert je in anderhalf uur een complete kleurrijke zomertekening tekenen: van basisvormen tot bloemen, lieveheersbeestjes, vlinders en hoe je werkt met een nieuw soort medium. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Ronde twee!  

Deze keer leert Anne je alles over het werken met acrylmarkers! Dit zijn speciale markers waarin verdunde acrylverf zit. Door de acrylverf krijg je een mooie, dekkende laag zonder strepen. Ook kan je met deze stiften eenvoudig en zonder te knoeien schilderen. Geen smeerboel meer met verf op schoteltjes waar je mouw dan weer inhangt, of verf overal op je handen, maar acrylverf in een marker.

Anne leert je alle ins- en outs van deze speciale markers, hoe je schaduwen, highlights en details aan een tekening toevoegt. Dit allemaal en nog veel meer, terwijl je je anderhalf uur lang helemaal onderdompelt in Annes creatieve bubbel. De workshop is helemaal live dus je kan Anne tijdens de workshop van alles vragen! 

Wat heb je nodig?  

Wanneer je via Koffietijd.Club een kaartje koopt krijg je een speciaal Koffietijd Tekenpakket in samenwerking met Edding.  

Hierin zitten de 12 verschillende acrylmarkers, speciaal ontwikkeld acrylpapier en een exclusieve template, gemaakt door Anne. Je kan de template gebruiken wanneer je alleen wil mee kleuren met de acrylmarkers als je écht niet wil schetsen, of je de workshop samen met je (klein-)kind wil volgen. Maar, uiteraard, kan je deze keer ook gewoon live met Anne mee tekenen.

Leg naast het complete tekenpakket ook een penseel, glaasje water, een nat doekje (babydoekje of keukendoekje) wanneer je wat verf hebt geknoeid, keukenpapier, potlood en gum voor het schetsen en wat kladpapier voor de acrylmarkers.  

Let op! Vergeet je markers niet te activeren voordat we met de workshop starten zodat er genoeg verf in de stiftpunt zit. Dit doe je door even goed met je stift te schudden, met de dop er op, en daarna op een kladpapiertje je pen te ‘pompen’. Dit is niets meer dan de viltenpunt van de stift een paar keer achter elkaar ‘in te duwen’ zodat de verf zich naar beneden werkt.

Waar en wanneer?  

De kaarten voor Annes tekenworkshop zijn vanaf vandaag te koop op onze eigen Koffietijd.Club pagina! De workshop zal plaats vinden op 18 mei om 19:30 uur ‘s avonds via een link die je in je mailbox krijgt. Zien we jullie daar?