Artikelen

Haal de lente in huis met een natuurlijk boeket!

Het mooie lenteweer laat nog even op zich wachten, maar gelukkig kan je met bloemen zelf alvast de lente in huis halen. Groenexpert Romeo laat zien hoe je met takken uit de tuin en verschillende bloemen een prachtig natuurlijk boeket maakt!

Wat heb je nodig?

- Diverse takken en takjes uit de tuin

- 1 bos Corylopsis Pauciflora

- Wikkeldraad

- Deco wol

- Glazen schaal

- Deco zand

- Deco kiezels

- 5 takken Scabiosa

- 1 tak stokroos geel

- 3 takken Gerbera

- 5 takken Echinacea knoppen

- 3 takken Waxflower

Aan de slag!

Voor we beginnen met het maken van het natuurlijke boeket, gaan we aan de slag met verschillende takken. Ga daarvoor lekker de tuin of het bos in om de takken te verzamelen. Denk aan twijgjes (dunnere takjes) maar ook aan dikkere takken en boomschors. Hier gaan we vervolgens een bundel van maken. Leg eerst het wikkeldraad op tafel en maak daar vervolgens de bundel van takken op. Dit doe je door de verschillende soorten takken en de Corylopsis Pauciflora met elkaar af te wisselen.

Afwerken met wol

Als je je bundel groot en mooi genoeg vindt, kan je hem vastmaken met het wikkeldraad. Wanneer je de bundel hebt vastgemaakt kan je de takken aan de onderkant korter knippen zodat alles op dezelfde lengte is. Nu kan je de bundel op de tafel zetten. Om het wikkeldraad weg te werken, kan je er met wol een paar keer omheen binden. Nu is je bundel klaar en kunnen we aan de slag met het decoreren en de voorjaarsbloemen!

Maak je natuur boeket af met bloemen

Zet de bundel met takken in een schaal en strooi er zand overheen met daarop de kiezels. Giet daar vervolgens water op zodat de bloemen in het water komen te staan. Nu kunnen we beginnen met de bloemen! Schik naar smaak de verschillende bloemen in de bundel. Denk aan Scabiosa, gele stokrozen, Gerbera’s, Echinacea knoppen en Waxflower. Door de verschillende soorten bloemen in de bundel te doen, creëer je een heel vrolijk natuurlijk voorjaarsstuk. En dat kunnen we allemaal wel in huis gebruiken!

Eindresultaat van Romeo bekijken

Benieuwd naar het eindresultaat van Romeo? Bekijk onderstaande video. Wil jij meer groentips? Klik hier.