"Nou, dááág! Edwin Evers"

Radio-DJ, drummer en zanger Edwin Evers is aangeschoven bij Pernille La Lau en Patrick Martens in Koffietijd. Na de uitzending wordt hij uitgezwaaid door BN’er-redacteur Oane Born, maar op de valreep wordt hij nog even flink aan de tand gevoeld door middel van een aantal moeilijke dilemma’s.

Radio

Vijftig jaar geleden werd Edwin Evers geboren Hardenberg. Zijn eerste radio-ervaring deed hij op bij plaatselijke omroepen, zoals de Hardenbergse Zieken Omroep. Ook draaide hij als zestienjarige jongen op de zaterdagen in een plaatselijke discotheek. Werken bij de Amsterdamse muziekzender Extra 108, radio-station Power FM en Veronica volgde. Zijn droom om een ochtendshow te presenteren maakte hij in 1998 waar bij de KRO, met ‘Evers staat op’ op 3 FM. Het groeit uit tot het best beluisterde ochtend programma in Nederland.  

Hij heeft meerdere malen de Marconi Award voor ‘beste radioman van het jaar’ in de wacht gesleept. Ook ontving hij in 2006 en 2019 de Gouden RadioRing, in 2014 de Marconi Oeuvre Award, in 2017 de Gouden Harp, de André van Duin Comedy Award en als kers op de taart werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zijn veelbeluisterde ochtendshow stopte eind december 2018.

Muziek

Naast radio maken beschikt Evers ook over zangtalent, zo bleek in 2007 toen hij in het televisieprogramma Just the Two of Us een duo vormde met Berget Lewis en ze de wedstrijd zelfs wisten te winnen. De twee mochten vervolgens dat jaar als gasten zes keer komen optreden bij de Toppers in Concert. In 2011 kwam het duet ‘Wil Je Niet Nog Een Nacht’ van Edwin Evers en Glennis Grace uit, waar ze een Gouden plaat voor ontvingen.  

In zijn eigen Edwin Evers Band begon hij achter het drumstel. Een vertrouwde plek gezien het feit dat hij al op zijn achtste begon met het bespelen van dit instrument. Later werd hij ook zanger van de dertienkoppige band, die optreedt in theaters door heel Nederland.

Inspreken

Evers is van alle markten thuis. Zo heeft hij ook de voice-overs ingesproken van programma’s als Gillend naar huis van Gordon, K3 zoekt K3, Dance Dance Dance, Holland’s Got Talent en is hij stemacteur in Cars en Cars 2 (commentator Darrel Cartrip) en Kung Fu Panda en Kong Fu Panda 2 (hoofdpersonage Po).

Bezige bij

Ook nu zit Edwin Evers niet stil en lopen er weer mooie nieuwe projecten. Hij heeft een eigen solo-album gelanceerd: ‘Tijd’. Ook maakt hij onderdeel uit van de AVROTROS-productie Muziekfeest op Zondag: een productie waarin allerlei top-artiesten ‘de schatkist van de Nederlandse muziek’ vertolken. Op 2 mei werd het eerste deel uitgezonden en vier weken lang is er elke zondag een nieuwe aflevering te zien.

Nou, dááág!

Oane Born, BN'er-redacteur bij Koffietijd, zwaait regelmatig bekende Nederlanders uit bij hun vertrek uit de studio. Maar niet voordat er nog een aantal lastige vragen op hem of haar zijn afgevuurd, zodat we onze gast een beetje beter leren kennen.